USB bellek ile Windows 11 kurulumu nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan shipz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 111

shipz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Önceki oluşturduğum konularda bana USB bellek üzerinden PC'yi sıfırlamam gerektiğini öğrendim. USB bellek temin ettim fakat aklıma bir şey daha takıldı.
Ben bilgisayarımı virüs şüphesi üzerine formatlamak istiyorum. Eğer bilgisayarımda virüs varsa ve ben de bu bilgisayar üzerinden USB'ye Windows ISO dosyasını kullanıp yüklersem herhangi bir sorun teşkil eder mi veya USB belleğe zararlı bir şey bulaşıp bir sonraki Windows kurulumunda karşıma çıkar mı? Detaylar benim için önemli eğer gereksiz bir şüphe ise mazur görün.

O kadar problem yaratmayacağını düşünüyorum siz BIOS CSM türünüze göre USB'ye Rufus ile imajı yazın formatı başlatın bir problem çıkmayacaktır.(not: Sorumluluk almıyorum.)

Yani şöyle zaten sen format atarken ISO için rufus programını kullanıcaksın. Rufus zaten tüm USB belleği sıfırlıyo olması lazım. Bir sıkıntı çıkmaz yüksek ihtimal.

Merhaba. Önceki oluşturduğum konularda bana USB bellek üzerinden PC'yi sıfırlamam gerektiğini öğrendim. USB bellek temin ettim fakat aklıma bir şey daha takıldı.
Ben bilgisayarımı virüs şüphesi üzerine formatlamak istiyorum. Eğer bilgisayarımda virüs varsa ve ben de bu bilgisayar üzerinden USB'ye Windows ISO dosyasını kullanıp yüklersem herhangi bir sorun teşkil eder mi veya USB belleğe zararlı bir şey bulaşıp bir sonraki Windows kurulumunda karşıma çıkar mı? Detaylar benim için önemli eğer gereksiz bir şüphe ise mazur görün.
Şüphe duyuyorsanız ilk bilindik antivirüslerle yani Kaspersky veya Malwarebytes ile tarama gerçekleştirin. Bir şey çıkmazsa sıkıntı yoktur bence. Ama halen şüphe duymak istiyorsanız ilk önce Rufus adlı programı indirmeniz lazım format için.

Aşağılarda indirme linki bulunuyor 1. olanı tıklayıp indirin. İndirme işleminden sonra Windows 11 ISO dosyasını Microsoft'un kendi sitesinden indirmeniz gerekiyor.
Eğer rufus programı ile USB belleğe yazdırmakta zorlanırsan yani bilmiyorsan MediaCreationTool yani Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma yerinden indirebilirsin ve orada yazdırabilirsin.

ISO dosyasını indirdikten sonra rufus programını aç. Açtıktan sonra USB belleği kasana tak. Taktıktan sonra
1763665482431.png

Boot selection yani indirdiğin Windows 11 ISO dosyasını sağda Select yazıyor ama sizde Türkçedir. Ona tıklayıp seçebilirsiniz.
1763665626472.png

Burada ise Partition scheme yani diskinin bölüm düzeni ne ise onu seçeceksin. Büyük ihtimal GPT'dir GPT seç. Target system ise UEFI seçili olabilir.
1763665698223.png

En altta File system sende dosya sistemi yazar oraya NTFS olarak seçersen Başlat'a bas ve yazdırma işlemini gerçekleştir.

Yazdırma işleminden sonra USB bellek halen kasada takılı kalsın ve sistemi yeniden başlatıp boot menünü hangi F tuşları açıyorsa onlara hep bas.

MSI ise F11
ASUS ise F8
GIGABYTE ise F12
Bu tuşlar boot menüsünü açar. Boot menüsünde ise kasana takılı olan USB belleği seçerek ilerleyebilirsin.

Çok nadir bir ihtimal ile anakartınıza yerleşen bir virüs olabilir zaten bu virüsler nadir olsa bile %99 Secure Boot Enabled yapınca bunu geçemiyor. Zaten virüs C ( Sistem diski ) bulaşır. Korkmanıza gerek yok, atın geçin. Gene güvenemezseniz direkt isonun içine dosya yazılmıyor diye biliyorum bu gerçekten böyleyse Ventoy ile kurulum yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı