Merhaba. Önceki oluşturduğum konularda bana USB bellek üzerinden PC'yi sıfırlamam gerektiğini öğrendim. USB bellek temin ettim fakat aklıma bir şey daha takıldı.
Ben bilgisayarımı virüs şüphesi üzerine formatlamak istiyorum. Eğer bilgisayarımda virüs varsa ve ben de bu bilgisayar üzerinden USB'ye Windows ISO dosyasını kullanıp yüklersem herhangi bir sorun teşkil eder mi veya USB belleğe zararlı bir şey bulaşıp bir sonraki Windows kurulumunda karşıma çıkar mı? Detaylar benim için önemli eğer gereksiz bir şüphe ise mazur görün.
Şüphe duyuyorsanız ilk bilindik antivirüslerle yani Kaspersky veya Malwarebytes ile tarama gerçekleştirin. Bir şey çıkmazsa sıkıntı yoktur bence. Ama halen şüphe duymak istiyorsanız ilk önce Rufus adlı programı indirmeniz lazım format için.
Rufus: Create bootable USB drives the easy way
rufus.ie
Aşağılarda indirme linki bulunuyor 1. olanı tıklayıp indirin. İndirme işleminden sonra Windows 11 ISO dosyasını Microsoft'un kendi sitesinden indirmeniz gerekiyor.
Eğer rufus programı ile USB belleğe yazdırmakta zorlanırsan yani bilmiyorsan
MediaCreationTool yani
Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma yerinden indirebilirsin ve orada yazdırabilirsin.
ISO dosyasını indirdikten sonra rufus programını aç. Açtıktan sonra USB belleği kasana tak. Taktıktan sonra
Boot selection yani indirdiğin Windows 11 ISO dosyasını sağda Select yazıyor ama sizde Türkçedir. Ona tıklayıp seçebilirsiniz.
Burada ise
Partition scheme yani diskinin bölüm düzeni ne ise onu seçeceksin. Büyük ihtimal GPT'dir GPT seç. Target system ise UEFI seçili olabilir.
En altta
File system sende dosya sistemi yazar oraya NTFS olarak seçersen Başlat'a bas ve yazdırma işlemini gerçekleştir.
Yazdırma işleminden sonra USB bellek halen kasada takılı kalsın ve sistemi yeniden başlatıp boot menünü hangi F tuşları açıyorsa onlara hep bas.
MSI ise F11
ASUS ise F8
GIGABYTE ise F12
Bu tuşlar boot menüsünü açar. Boot menüsünde ise kasana takılı olan USB belleği seçerek ilerleyebilirsin.