USB bellek internet kafeden virüs kapar mı?

letranger

Megapat
Daha fazla  
İnternet kafeye gidip Microsoft'tun sitesinden Windows indirdim. Bunu yeni topladığım PC'ye takıp Windows kurmam riskli olur mu? Onca korsan oyun ve film var. Her parçayı aldım bir Windows kuramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoftun websitesinden indirdiğin araçtan gelen iso dosyasını Rufus ile yazman yeterli yani zarar vermez bence.

Microsoftun websitesinden indirdiğin araçtan gelen iso dosyasını Rufus ile yazman yeterli yani zarar vermez bence.

İnternet kafenin bilgisayarında virüs varsa belleğe bulaşmış olabilir diye korkuyorum. Bayram da girdi. Ya 3 gün bekleyecem ya da risk alıp bugün kurcam. Riske değer mi ki? Bir an önce de kurmak istiyorum.

Bence sorun çıkmaz ama siz bilirsiniz. Rufus uygulamasını USB belleğe yazdırıp Boot ederek de yapılıyor diye biliyorum . (Emin değilim.)

Bence sorun çıkmaz ama siz bilirsiniz. Rufus uygulamasını USB belleğe yazdırıp Boot ederek de yapılıyor diye biliyorum . (Emin değilim.)

ISO dosyasindan Windows direkt kuruluyor. Daha önce yapmıştım. Ama cesaret edemedim belleği yeni bilgisayara takmaya. Adamların yüzlerce korsan oyun, film vs. arşivi var. İllaki virüs de vardır. 3 gün daha sabredip iş yerindeki bilgisayardan yükleyeceğim. Gene en temiz odur sanırım.

Riskleri göz önünde bulundurursak akılda soru işareti kalmaması açısından şirkette ki bilgisayardan kurmanız daha sağlıklı. Ayrıca belleği şirket bilgisayarına takmadan önce Kaspersky internet Security deneme sürümünü şirket bilgisayarına indirebiliyorsanız indirmenizi tavsiye ederim takılan belleği taraması açısından.

İnternet kafeye gidip Microsoft'tun sitesinden Windows indirdim. Bunu yeni topladığım PC'ye takıp Windows kurmam riskli olur mu? Onca korsan oyun ve film var. Her parçayı aldım bir Windows kuramıyorum.

ISO'dan bulaşmayabilir ama bazı kasalar virüs kaynıyor dikkat edin bence.

Zararlı varsa sistemde ve bulaşma özelliği varsa zararlının bulaşabilir tabi. Risk alıp kurabilirsin, sorunsuzca kurulursa sistemi ve belleğini taratırsın sağlam bir AV ile.

Ablamın laptopunu aldım. Virüs olmaması gerekiyor onda ama çok yavaş. Onu sıfırlıyorum şu an ne olur ne olmaz diye. Sıfırladıktan sonra ondan indirip kurcam. Risk almıyorum elimden geldiğince. Hayırlısı bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…