USB bellekte işletim sistemi çalıştırmak mümkün mü?

b4r3k

Centipat
Daha fazla  
USB bellekte normal bir şekilde işletim sistemi çalıştırabilir miyim?

SD kartta bile çalıştırırsın.

Çalışır fakat okuma yazma hızlarından dolayı ne kadar verim alırsınız orasını daha tecrübeli birisi anlatırsa daha iyi olur. Zamanında USB belleğe Ubuntu kurmuştum ama performansı çok tatmin etmediği için SSD'mi ikiye bölüp o şekilde kullanmıştım. Hatta şu an windows kullanıyorum ama ubuntu hala aynı diskte duruyor.

Bende SanDisk Cruzer Blade 32 GB vardı içinde Kali Linux live kullanmıştım güncelleme yapmak çok uzun sürüyordu yani 2-3 saat desem yalan olmaz.

Aynı bellekte Windows to GO ile Windows 10 kullandım ve oldukça akıcıydı arada donmalar oluyordu bir bakıma HDD ile kullanmak gibiydi.

3.2 USB bellek tercih etmen daha iyi olacaktir. Ben eski sistemlerde USB uzerinden Linux dagitimi baslattigim zaman hard diske gore daha akici calisiyordu nedense.

Paket guncellemesi uzun suruyorsa internet kaynakli bir durum olabilir. Cunku Raspberry PI'da bile kisa suren bir islem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…