USB bellekte Trojan:Win32/Ymacco.AB17

polkaa

Centipat
Daha fazla  
Eski masaüstü bilgisayarımdan bir dosya almak için USB belleğimi kullandım. Yeni bilgisayarımda bellekteki resim dosyasını görmek istediğimde Windows Defender tehditler bulundu tarzı bildirimler verdi ve korkup belleği çektim. Başlıkta yazdığım trojanı karantinaya almış görünüyor fakat aldığı yer D sürücüsü, ama bellek şu an takılı değil.
Şimdi 2 sorum var. Birincisi yaptığım şey yeni bilgisayarıma çoktan zarar vermiş midir? Defender karantinada gösteriyor ama yine de emin olmak için hızlı taramalar yaptım. Bir tehdit bulunmadı. İkincisi, elbette bu trojanı karantinadan kaldıracağım ama bunun için belleği yeniden takmam gerekir mi? Yani baktığımız zaman bellek takılı olmadığı için D diye bir sürücü yok şu an. Tekrar takmam halinde daha kötü sonuçlara yol açar mı?
Şu an arkada Windows Defender'dan Full Scan yapıyorum, epey bir dosya tarıyor ama ne zaman biteceği hakkında pek bir bilgim yok. Sizce ne yapmalıyım? Ayrıca bu olaydan sonra yaptığım araştırmalarda Autorun/Autoplay'i kapatmam gerektiğini öğrendim. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca bu Özel Dosyalar, bilgisayarıma atacağım şey değildi. Bir PNG dosyası atacaktım.

Dosya Ekleri

• Screenshot (17).png
    98,7 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyaya bakılırsa bellek içinde dosyalara bulaşmış isteminize de bulaşabilir ancka tespit etmiş, eksiksiz kaçırmadıysa belleği takıp tarama yapın bitince temizleyin sonra çıkartın.
Defender yetersiz ona güvenip bilgisayarı emanet etmeyin bundan sonra. Çok fazla illegal işlerle bilinmeyen dosya belleklerle işiniz yoksa bu da yeterli gelebilir tabi.

Belleği geri taktım, virüsü kaldırdım. Bilgisayarda bir sorun yok gibi, taramalarda bir sorun çıkmıyor. Bu akşam asıl dosyayı aldığım bilgisayarı inceleyeceğim biraz. Format vs. atarım, tekrar winxp kurup devam ederim. Öyle illegal işlerle falan da uğraşmıyorum ya, eski bir ekran görüntüsünü atmaktı amacım. Teşekkürler cevap için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…