USB bellekteki dosyalar bozulur mu?

Makaleler
49
Merhaba,

Ben düşük boyutlu dosyalarım olduğu için USB bellek kullanıyorum ama bozulacak gibi bir his giriyor içime. İkinci bir USB belleğe daha yedek alacağım. Bu kadarı yeterli mi? Bulut kullanmayı sevmiyorum. Ona göre yardımcı olursanız sevinirim.

İyi sosyaller.

Merhaba,

Ben düşük boyutlu dosyalarım olduğu için USB bellek kullanıyorum ama bozulacak gibi bir his giriyor içime. İkinci bir USB belleğe daha yedek alacağım. Bu kadarı yeterli mi? Bulut kullanmayı sevmiyorum. Ona göre yardımcı olursanız sevinirim.

İyi sosyaller.
Hocam kötü belleklere güvenmeyin kaliteli bir bellek alın.

Bulutu neden sevmiyorsunuz? Güvenilirlik açısından mı yoksa boyutları mı çok yüksek dosyalarınızın?

Ben google drive kullanıyorum çok memnunum. 2 TB yaptım geçen ay.

En kaliteli bellek markaları hocam rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hocam, bozulma olasılığı nedir? Evet, hiçbirinin garantisi yok ama tahmini bir şey demek istedim.

Bulutu neden sevmiyorsunuz? Güvenilirlik açısından mı yoksa boyutları mı çok yüksek dosyalarınızın?
İçim ısınmadı. Dosyalarım büyük boyutlu değil. 2 TB bende de var ancak kullanmıyorum. Sevemedim.

Hocam, bozulma olasılığı nedir? Evet, hiçbirinin garantisi yok ama tahmini bir şey demek istedim.

İçim ısınmadı. Dosyalarım büyük boyutlu değil. 2 TB bende de var ancak kullanmıyorum. Sevemedim.
Açıkçası ben de USB taşınabilir hdd vs ssd onlara güvenemiyorum. En azından internet erişimi olan her yerden dosyalarıma ulaşabiliyorum. çift doğrulama sistemi ile keylogger vs tarzı bir şey bile yesem kimse erişemez.

Hocam o kullanma süresine bağlı gün boyu PC'ye takılı tutarsanız sürekli dosya yazıp silerseniz güvenli kaldır demeden çıkarırsanız 2 sene ömrü olur ama az kullanırsanız 5 sene götürür.

Açıkçası ben de USB taşınabilir HDD vs SSD onlara güvenemiyorum. En azından internet erişimi olan her yerden dosyalarıma ulaşabiliyorum. Çift doğrulama sistemi ile keylogger vs tarzı bir şey bile yesem kimse erişemez.

Bilinçli kullanıcı olursanız hata minimize detaya düşüyor. Mesela ben kendi bilgisayarıma asla birisinin kullanmasına izin vermem.

Hocam o kullanma süresine bağlı gün boyu PC'ye takılı tutarsanız sürekli dosya yazıp silerseniz güvenli kaldır demeden çıkarırsanız 2 sene ömrü olur ama az kullanırsanız 5 sene götürür.
Kaç yerde saklamak daha iyi olur? Bulut hariç ama. NAS ünitesi işe yarar mı? Tabi o da masraflı bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı