İyi günler arkadaşlar. Okulda ki ders gereği ubuntu kullanmam gerekiyor. Bilgisayarıma kurmayı istemiyorum. Bana USB bellekten çalışan ubuntu gerekiyor.
Bu videodaki gibi hazırlasam olur mu? Ayrıca sizlerin bildiği Windows üzerinde hazırlanabilecek yöntem varsa çok makbule geçer. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Tüm Ubuntu sürümleri Live olarak çalışır. Sen sadece USB Belleğe yaz (USB 3.0 varsa onu kullanman iyi olur), bilgisayarı o bellekle başlat. Zaten " Ubuntuyu denemek istiyorum" gibi bir yazı çıkacaktır (İngilizcede olabilir). Sonra benim test ettiğim USB 2.0 bellek ve atom işlemcili netbookta uzun bir bekleme süresi vardı .
USB boot ile uğraşmak istemiyorsan benim gibi Virtualbox içerisine kurulum yapabilirsin, böylece ubuntu içerisine program kurabilir ve yaptıklarını kaydedebilir duruma geleceksin. Ben bunu biraz farklı yapıyorum Ben Ubuntu kullanıyorum windows makinelerimi sanal makine altında çalıştırıyorum.
Virtualbox ücretsiz ve çabuk kolay kurulur bir araç; popüler ve baya bayaa da desteği mevcut. Yalnız yüklemeyi yaptıktan sonra "Extension Pack" yüklemesinide yap ki USB felan çalışşsın sorun çıkarmasın. VirtualBox Downloads