USB Bellekten Windows 8.1 kurulumu

Tolga Şahin

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir/Bornova
Daha fazla  
Meslek
İçerik Moderatörü - Freelance Çevirmen
Arkadaşlar yeni topladığım sistemimde işletim sistemi bulunmadığından korsan kurmak zorundayım. Elimde 8 GB'lık bir USB bellek var. Daha önceden indirdiğim Windows 8.1 pro activated adlı iso dosyasını flash belleğe bootladım ve yeni bilgisayarın BIOS'una girip boot priority'de usb belleği 1. sıraya aldım. Ardından save and reboot dedim. Bilgisayar kendini resetledi ve yeni açılan ekranda sarı yazılar vardı. En üstte device mapping yazıyordu. Bir türlü kuramadım şunu lütfen yardım edin. Özellikle @Recep Baltaş abi senden yardım bekliyorum. Lanet olsun cahillik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdığın .iso dosyasını nerden indirdin.

Pardon ne demek istediğinizi anlamadım. BIOS'ta UEFI USB ve sadece USB seçenekleri vardı. Ben ikisini de denedim fakat sonuç aynıydı. Acaba yanlış bir windows mu indirdim ya da flash a bootlayamadım mı ?

Yazarken kullandığım programın adı: ISO to USB ydi. Windows 7 usb/dvd ile deneyince please enter a valid iso file dedi. O yüzden ondan yapamadım.

Forumdaki indirmeler için henüz aktivasyon çıkmadı diye biliyorum o yüzden onu indirmek istemedim. Rufus ne onu da açıklarsanız sevinirim.

Windows usb download tool gibi birşey.

Biosunuzun her sekmesinin resmini atabilir misiniz?

Fotoları çekip atmaya çalıştığımda resim boyutu çok büyük diye hata alıyorum maalesef. Fakat 1. sırada usb bellek var ona eminim.

Forumdaki indirmeleri kullan. Windows 7 USB/DVD Download Tool ile yada Rufus ile belleğini boot et. Biostan defult ayarları yap boot menusünden boot menu enable yap yeniden başlat ve boot menusunu aç belleğini seç ve kur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…