USB boot yapmadan Windows 10'dan 11'e temiz geçmek mümkün mü?

Critical mass

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar Windows 10 güncelleme kısmında Windows 11 güncellemesi geldi. Bunu yüklersem eğer kurulumda temiz kurulum seçebiliyor muyum? Yükseltme yapmadan, sıfırlayarak yani. Yoksa sadece yükseltme mi oluyor? Sıfırlama varsa, USB'den temiz kurulum yapmakla, Windows 10 üzerinden Update'den sonra temiz kurulum yapmak aynı şey sayılır değil mi?

Temiz kurulum yapman için USB'ye Windows 11 yüklemen lazım ve sürücüleri tamamen silmen lazım. Sıfırdan kurman gerekiyor.

Zaten yükseltme yaparsan sürekli hatalar alırsın.

Update üzerinden yaparsan yükseltme olarak olur ve sıfırlama gibi bir şey değil. Temiz kurulum istiyorsan USB ile kurmalısın. Bu araç ile Windows 11'e yükseltebilirsin ve dosyalarını saklayıp saklamayacağını seçebilirsin ama yine tam temiz kurulum işlevi görmez.

Update üzerinden yaparsan yükseltme olarak olur ve sıfırlama gibi bir şey değil. Temiz kurulum istiyorsan USB ile kurmalısın.

Yani update ile yaparsam "bilgilerimi koru ve yükselt" olacak ama "bu bilgisayarı sıfırla" seçeneği olmayacak?

Ben win11 ilk kararlı sürüme geçince update ile yükselttim hiçbir hata ve sürücü durdurması gibi en ufak bir hata almadım.

Yani Update ile yaparsam "bilgilerimi koru ve yükselt" olacak ama "bu bilgisayarı sıfırla" seçeneği olmayacak?

Update yaparsan dosyalari silmeyecek orasi kesin. Windows 11 kurulduktan sonra sifirlayabileceginizi dusunuyorum ama sifirlamayi onermem.

Update yaparsan dosyalari silmeyecek orasi kesin. Windows 11 kurulduktan sonra sifirlayabileceginizi dusunuyorum ama sifirlamayi onermem.

Evet onu bende düşündüm. Önce yükselt sonra "bu bilgisayarı sıfırla" diyerek iki kere kurmayı. Ama sanırım USB yine en kolay ve temiz yol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…