USB cihazınızda aşırı akım algılandı hatası zarar verir mi?

Makaleler
3
Yer
Amasya Geydoğan
Daha fazla  
Merhaba. Sabah sınavım vardı, uyku sersemi iken bilgisayarı açtım. Kulaklığın kablosunu takacaktım. Type-C kısmını kasanın USB portuna soktum. Ardından şu hata geldi. USB cihazınızda aşırı akım algılandı! Sistem ana kartınızı korumak için 15 saniye sonra kapanacak. Bilgisayarda sorun yok portta çalışıyor. Anakart da koruma amaçlı resetlemiş. USB portuna bir bakım yapmam gerekir mi?

maxresdefault.jpg

Merhaba. Sabah sınavım vardı, uyku sersemi iken bilgisayarı açtım. Kulaklığın kablosunu takacaktım. Type-C kısmını kasanın USB portuna soktum. Ardından şu hata geldi. USB cihazınızda aşırı akım algılandı! Sistem ana kartınızı korumak için 15 saniye sonra kapanacak. Bilgisayarda sorun yok portta çalışıyor. Anakart da koruma amaçlı resetlemiş. USB portuna bir bakım yapmam gerekir mi?

Eki Görüntüle 863769
Type C kablosunu Usb girişine mi soktunuz?
Eğer öyle yaptıysanız Usb girişi kısa devre yapmış olabilir.

Bu sorunun bir kaç çözümü var ama uğraşman lazım.
Bilgisayarını kapat, tüm usb bağlantıları sök. Her seferinde 1 usb aygıtı bağlayarak teker teker çalıştır. Sorun yaratan usb aygıtını bulmaya çalış.
İlk yöntem işe yaramaz ise, anakart üzerinden usb portunun bağlantısını söküp bilgisayarı aç hatayı tekrar vermezse port girişi ve ya bağlantı kablosu sıkıntılı olabilir.
En son çare anakartı değiştirmek gibi duruyor. Usb jumper'larından biri eksik ve ya kopmuş olabilir.

Bu sorunun bir kaç çözümü var ama uğraşman lazım.
Bilgisayarını kapat, tüm usb bağlantıları sök. Her seferinde 1 usb aygıtı bağlayarak teker teker çalıştır. Sorun yaratan usb aygıtını bulmaya çalış.
İlk yöntem işe yaramaz ise, anakart üzerinden usb portunun bağlantısını söküp bilgisayarı aç hatayı tekrar vermezse port girişi ve ya bağlantı kablosu sıkıntılı olabilir.
En son çare anakartı değiştirmek gibi duruyor. Usb jumper'larından biri eksik ve ya kopmuş olabilir.
Hocam pc de sorun olmadığını söyledim.

Hocam USB girişine bakın sorun gözükmüyorsa uğraşmanıza gerek yoktur.
Eğer konu çözüldüyse çözüldü olarak geri bildirim yapın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı