Çözüldü USB çıkışına HDMI takarak görüntü alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmet8Can

Attopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık iki 1 hafta öncesine kadar laptopumdan iki farklı monitöre iki farklı görüntü çıkışı alabiliyordum.

Yalnızca 1 adet HDMI çıkışım olduğu için diğer görüntüyü alabilmek adına HDMI'ı USB'ye dönüştürücü satın almıştım. İkinci görüntüyü bu şekilde aldım.

(Bu ayarı yaparken monitör ayarlarını kurcalayıp bir yolunu bulmuştum -tam ne yaptığımdan emin olmamakla birlikte- ikisini de çalışır hale getirmiştim.)

Ancak şu anda USB çıkışından görüntü alamıyorum. 1 haftada değişen şeyler ise şunlar;

Windows 11'e geçiş yaptım

Bu geçişin ardından iki ekranı kullanıp kullanamadığımdan tam emin değilim. Çünkü çok kısa bir süre içinde hard diskimi SSD ile değiştirdim ve maalesef tam hatırlamıyorum Windows 11'e geçiş yapınca mı böyle oldu, yoksa onunla bir alakası yok mu?

Harddskimi SSD ile değiştirdim.

SSD ile ilgili bir sorun yaşamıyorum. Yalnız işletim sistemini yeni kurduğum için bundan kaynaklı görüntü aktarmakla ilgili bir problem yaşıyor olabilir miyim emin değilim.

USB portuna HDMI dönüştürücümü takıp nasıl yeniden görüntü alabilirim?

Çözüm
  • USB portuna HDMI dönüştürücüyü taktığınızda aygıt yöneticisi altında sürücüsü yüklü olarak gözüküyor mu?
  • Sistemin modeli nedir? Intel + NVIDIA GPU mu?
  • Windows 11'in bütün güncelleştirmelerini yaptınız mı?

Sorunum çözüldü. HDMI'dan USB'ye dönüştürücü için Google'da driver aratıp indirdim (aldığım ürünün markası üzerinde yazmadığı ve ben de ne olduğunu hatırlamadığım için böyle bir yola başvurdum) ve şu anda USB portundan görüntü alabiliyorum.

Bu Driver'ın liklini hemen bu mesajın altına ayrı bir mesaj olarak paylaşacağım çünkü site kurallarınıza aykırı mı bilmiyorum, silinmesi durumunda genel açıklama kaybolmaz diye düşünüyorum.

Ayrıca hatırladım ki bu dönüştürücü aparatın kutusunun içinde bir CD vardı ve bu sayede Driver'ı yüklediğim için sorun yaşamamıştım.

Sorularınıza cevap olarak;

1)Aygıt yönetecisine girdiğim zaman şöyle bir şey olduğunu fark ettim. Aparatı taktığım zaman “evrensel seri veri yolu denetleyicileri” başlığının altında “USB birleşik aygıt” yazısı beliyordu, çıkarttığımda kayboluyordu. Dolayısıyla sağ tıklayıp “güncellemeleri denetle” dersem karşıma güncellemelerin çıkacağını düşündüm ama herhangi bir güncelleme olmadığı şeklinde bir dönüş aldım.

Not: İki adet daha “USB birleşik aygıt” yazısı çıktığı için hangisinin HDMI'dan USB'ye dönüştürücü olduğundan emin olamadım ve hepsinin güncellemelerini denetledim. Hiç birinde güncelleme olmadığına dair dönüş aldım.

2) Sistemimin modeli;

NVIDIA GeForce MX150.
Intel(r) Core(tm) i5-8250U şekilde.
Siz yazınca bunların da güncellemelerini denetledim ancak yeni güncelleştirme bulamadım.

3)Windows güncellemelerim tamamdı. Yeni bir güncelleştirme yapmadım.

Ve dediğim gibi en sonunda Google'a “hdmi to USB converter driver” yazıp birkaç siteye baktıktan sonra bir driver buldum. Ve ilk bulduğum driver da sorunumu çözdü.

İlgilendiğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim Recep bey.
HDMI'dan USB'ye dönüştürücü için Driver'ı indirdiğim link;

Driver for USB 3.0 to HDMI Adapter
  • USB portuna HDMI dönüştürücüyü taktığınızda aygıt yöneticisi altında sürücüsü yüklü olarak gözüküyor mu?
  • Sistemin modeli nedir? Intel + NVIDIA GPU mu?
  • Windows 11'in bütün güncelleştirmelerini yaptınız mı?

Sorunum çözüldü. HDMI'dan USB'ye dönüştürücü için Google'da driver aratıp indirdim (aldığım ürünün markası üzerinde yazmadığı ve ben de ne olduğunu hatırlamadığım için böyle bir yola başvurdum) ve şu anda USB portundan görüntü alabiliyorum.

Bu Driver'ın liklini hemen bu mesajın altına ayrı bir mesaj olarak paylaşacağım çünkü site kurallarınıza aykırı mı bilmiyorum, silinmesi durumunda genel açıklama kaybolmaz diye düşünüyorum.

Ayrıca hatırladım ki bu dönüştürücü aparatın kutusunun içinde bir CD vardı ve bu sayede Driver'ı yüklediğim için sorun yaşamamıştım.

1)Aygıt yönetecisine girdiğim zaman şöyle bir şey olduğunu fark ettim. Aparatı taktığım zaman “evrensel seri veri yolu denetleyicileri” başlığının altında “USB birleşik aygıt” yazısı beliyordu, çıkarttığımda kayboluyordu. Dolayısıyla sağ tıklayıp “güncellemeleri denetle” dersem karşıma güncellemelerin çıkacağını düşündüm ama herhangi bir güncelleme olmadığı şeklinde bir dönüş aldım.

Not: İki adet daha “USB birleşik aygıt” yazısı çıktığı için hangisinin HDMI'dan USB'ye dönüştürücü olduğundan emin olamadım ve hepsinin güncellemelerini denetledim. Hiç birinde güncelleme olmadığına dair dönüş aldım.

2) Sistemimin modeli;

NVIDIA GeForce MX150.
Intel(r) Core(tm) i5-8250U şekilde.
Siz yazınca bunların da güncellemelerini denetledim ancak yeni güncelleştirme bulamadım.

Ve dediğim gibi en sonunda Google'a “hdmi to USB converter driver” yazıp birkaç siteye baktıktan sonra bir driver buldum. Ve ilk bulduğum driver da sorunumu çözdü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

1)aygıt yönetecisine girdiğim zaman şöyle bir şey olduğunu fark ettim. Aparatı taktığım zaman “evrensel seri veri yolu denetleyicileri” başlığının altında “usb birleşik aygıt” yazısı beliyordu, çıkarttığımda kayboluyordu. Dolayısıyla sağ tıklayıp “güncellemeleri denetle” dersem karşıma güncellemelerin çıkacağını düşündüm ama herhangi bir güncelleme olmadığı şeklinde bir dönüş aldım.

Not: İki adet daha “usb birleşik aygıt” yazısı çıktığı için hangisinin HDMI'dan USB'ye dönüştürücü olduğundan emin olamadım ve hepsinin güncellemelerini denetledim. Hiç birinde güncelleme olmadığına dair dönüş aldım.

2) sistemimin modeli;

NVIDIA GeForce MX150.
Intel(R) Core(tm) i5-8250U şekilde.

Satıl aldığın dönüştürücü ile USB portuna HDMI takıp sanki 2 HDMI portun varmış gibi mi görüntü alabiliyorsun, eğer öyleyse nereden aldığını söyler misin bana da lazım da :)

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı