USB çoğaltıcı aygıtlara zarar verir mi?

AhmeT75

Hectopat
Daha fazla  
USB çoğaltıcı aldım hem mouse hem de klavye takarak kullanıyorum bu cihazlarda herhangi bir arıza olur mu?

Merhaba,

Bu konuda ki deneyimlerimi size aktarayım. USB çoğaltıcının amacı evet belirtildiği gibi USB'leri çoklamak. Ancak piyasada kaliteli olanları çok az bulunuyor. Tek bir USB çıkışından güç alıp 5x/10x USB çoğaltan cihazlar hiç güvenli değil. Bu sebepten dolayı 2 defa USB mi yanma sebebi ile kaybettim. Kısa devre yaptırıyor. USB çoğaltıcı kullanacaksanız kaliteli olanından yani yanında harici güç adaptörlü olanlarından tercih etmenizi tavsiye ederim. Bu konuda ek olarak en sağlıklısı bilgisayarın kendi üzerinde yer alan portlardır.

Merhaba, USB portları anakart üzerinde kontrol eden ana enstrüman güney köprüsüdür. Dolayısı ile USB portlardan cep telefonu vs. gibi USB'yi zorlayacak bileşenler bağlanırsa bu anakartta sorunlar meydana getirir. Özellikle USB çoklayıcı kullanıp tüm ağırlığı tek porta yükleyip, güney chipten direkt yükteki porta giden veri yollarında arızalar meydana gelecektir. İlla çoklayıcı kullanmak zorundaysanız mutlaka anakart portlarına bağlamanızı tavsiye etmekteyim. İyi forumlar.

Zaten görevi o hocam, bir şey olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı