Merhabalar. Uzun zamandır ufak bir sorun var ama uğraşmayınca öyle kaldı. "Rufus" ve tarzı programlarla laptoplara format vs atarken flash bellek biçimlendirme olaylarından sonra bir ara fark ettim. USB'nin Device name yani driver adı değişmişti. Formatlarsam fabrika ayarına döner dedim de maalesef olmadı hatta HDDGuru'nun LLF ile de denedim 30 dk sürdü yaklaşık maalesef yine olmadı.
Bu Bilgisayar/Flash/ Özellikler/Donanım kısmından alınan foto"silicon-Power" adlı bir etiket bulaştı flash belleğe (Hangi programdan geldi emin değilim Rufus diye biliyorum da)
ChipGenius ile bilgilere baktığımda da bilgiler aynı;
Olması gereken Toshiba 32 gblik; bu şekilde olması lazım modelin adı.
USB Driver Info;
Yardımlar için şimdiden teşekkürler. @Murat5038, müsait vakitte bakabilirseniz hoş olur
Erkenden hortlatıyorum kusura bakmayın fakat yorumu olan var mıdır konuyla ilgili ? Teşekkürler.
1. Bilgisayarım' a iki defa tıklayınız.
2. Çıkarılabilir Disk üzerine sağ tıklayınız ve İsim Değiştir' e tıklayınız.
3. Dilediğiniz ismi en fazla 11 harf kullanarak yazınız.
Geri dönüş için çok teşekkürler, kendim önceden baktığım da hep kırmızı şerit ile hatalar veriyordu yani "görmüyor" anlamına geliyor galiba (bu phisonları kullanmayı maalesef bilmiyorum)
Fotoları atıyorum 3 taneden 2 tanesi gördü (galiba)
Öte yandan, evet biliyorum LLF zararlı bir işlem ömrü kısaltıyormuş en bilinen tabiriyle. Belki olur sandım fakat yanılmışım. Bir de kızacaksınız belki ama "Restore" yi de denedim (Konu açtığım gün) Format ve Restore işlemleri de yaramadı Hayır nereden geldiğini de tam olarak çözemedim kim Device name'yi değiştirmek ister ki (rufus ve muadillerinden biri eminim) uğraşma sebebim Tv ye falan takarken o isimle görünüyor maksadım buydu.
Söylenenin dışı derken ? konuyu buraya açmadan önce yaptım Restore işlemini (Yabancı forumlardan görüp) ve nereden bilebilirim sizin söyleyeceğinizi konu daha açılmamış yani anlatabildim mi ?
Bu şekilde "Söylenenin Dışına" konuşmak pek oturaklı gelmedi bana Sonuçta attığınız 3 linki de indirdim ve hangisi "Görüyorsa" SS alıp atın dediniz yaptım ? Yanlış mıyım ?
Sorun 1. mesajda mevcut bakarsanız tekrar. Olay şu, Flash belleğin Product ya da Device name diyelim ya da anlayacağın Model ismi diyeyim, bir program bunu değiştirmiş ve ben eski haline getiremiyorum. Fotolardan bakarsanız göreceksiniz, teşekkürler ilginiz için.
Konu başında eksik bilgi verip konu ilerleyince seyri değiştirecek bilgiyi saklamak çözümü etkiler. Haliyle bu tür bilgileri sonradan öğreneceksek devam etmeye gerek görmüyorum kendimce.
Konu başında eksik bilgi verip konu ilerleyince seyri değiştirecek bilgiyi saklamak çözümü etkiler. Haliyle bu tür bilgileri sonradan öğreneceksek devam etmeye gerek görmüyorum kendimce.
Tam aksine çevremdekiler fazla konuşup detay verdiğimi söylerler, ve buna katılıyorum konunun 1. mesajında bile uzata uzata anlattım küçük bir olayı. Maalesef müneccin değilim neyi soracağınızı bilmiyorum ve siz hoca da değilsiniz bu sınav da değil unutmayalım. İnsancıl bir şekilde sorunumu anlattım, Eğer ki LLF ve Restore işlemleri yapılan bir flash için bu işlemler olmuyorsa güzel bir dil ile aktarabilirdiniz "Maalesef LLF görmüş flash'a bunları uygulamak mümkün değil geçmiş olsun" tarzı, zor olmamalı, iyi günler efendim.