Öncelikle merhaba. Dün ASUS ROG Fusion 2 500 aldım kulaklığı ilk test ettiğimde gayet sorunsuz çalışıyordu ardından akşam tekrar test ettiğimde USB-C girişinden kulaklığı bağladığımda mikrofonun çalışmadığını fark ettim, 3.5mm jak girişi ile kulaklığı kullandığım zaman mikrofon sorunsuz çalışıyor ama USB-C girişini kullandığım zaman mikrofon çalışıyor olarak gözükse de asla ses vermiyor yazılımla ilgili bir sorun olabileceğini düşündüm yazılım olmadığı başka bir PC de denediğimde de aynı sorunla karşılaştım. Kulaklık herhangi bir darbe almadı.
Merhaba sorunu çözebildiniz mi?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum, çözüm değil ama sorunu buldum

)) asus türkiye ve pente bilgisayara (kulaklığın distribütörü ) attığım mail ekte.
Merhaba,
İş yerimizde 3 arkadaş olarak, birbirinin tıpa tıp aynı donanım özelliklerine sahip Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlarda, 3 adet ROG Fusion II 500 kulaklığı Type-C bağlantısı ile kullanmaktayız.
Ben, kendi bilgisayarıma
Armoury Crate uygulamasını yükledim (diğer bilgisayarlarda bu uygulama yüklü değil). Yaklaşık 15-20 gün önce, Armoury Crate üzerinden kulaklığım bir
firmware güncellemesi aldı ve bu güncelleme sonrasında kulaklığın mikrofonu
Type-C bağlantısı ile çalışmamaya başladı. Ancak, aşağıdaki durumlar gözlemlendi:
- Aux kablosu ile bağlandığında mikrofon çalışıyor.
- Kutudan çıkan Type-C to USB dönüştürücü kullanıldığında ise mikrofondan aşırı cızırtı geliyor ve kullanılamaz durumda.
Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uyguladım:
- Sürücü güncellemesi yapıldı.
- Armoury Crate uygulaması kaldırılıp, Asus ve Microsoft talimatlarına uygun şekilde yeniden yüklendi.
- Farklı bilgisayarlarda test edildi:
- Diğer kulaklıklar benim bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor.
- Benim kulaklığım diğer bilgisayarlarda çalışmıyor.
- Kablolar değiştirildi, ancak sorun devam etti.
- Asus Teknik Destek ile iletişime geçildi ve iletilen tüm talimatlar uygulandı, ancak sorun çözülmedi.
Yapılan detaylı incelemelerde aşağıdaki bulgulara ulaşıldı:
- Armoury Crate üzerinden kontrol edildiğinde, mikrofonu çalışmayan kulaklığın firmware sürümü 0050 olarak görünüyor.
- Diğer çalışan kulaklıkların firmware sürümü ise 0043 olarak görünüyor.
- Windows Aygıt Yöneticisi'nde, mikrofonu çalışmayan kulaklığın donanım kimliği:
USB\VID_0B05&PID_196E&REV_0050&MI_00
- Çalışan kulaklıkların donanım kimliği ise:
USB\VID_0B05&PID_196E&REV_0043&MI_00
Sonuç:
Firmware sürüm
0050 ile mikrofon çalışmazken, sürüm
0043 sorunsuz çalışmaktadır. Bu nedenle, kulaklığın firmware sürümünü
0043'e geri döndürmek istiyoruz.
Talep:
- Kulaklığın firmware sürümünü 0050'den 0043'e nasıl geri döndürebileceğimiz konusunda yardım rica ediyoruz.
- Bu işlem için gerekli firmware dosyası veya adımlar hakkında bilgi verilmesini talep ediyoruz.
İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımla,