USB HDD Farklı PC'lerde farklı aktarım hızı

Murat Döner

Megapat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknolojileri
Merhaba, harici harddiskim ve flash belleklerim var, 2.0 üzerinden başka bilgisayarlara taktığımda 30-40 arasında atıyorlar dosyaları dışarı veya içeri. Fakat aynı bellek veya harddisk'leri kendi bilgisayarıma takıyorum 24 MBPS'yi geçmiyor. Kablolarım en kalitelisinden (HDD) yani kablo ile alakası yok. 3.0'da başka bilgisayarda 100'ü bile görüyor harddisk. Ama bazı bilgisayarların 3.0'ında 60'ı geçmiyor. Her bilgisayarın anakartının aktarım hızı farklı mı yoksa anakartlarda mı sıkıntı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin bilgisayarının (dahili) hard diskinün yazma hızına bağlı. Bendeki usb 3.0 bellek ile benim PC'de 150mb/sn hız alırken başka PC'de 80 mb/sn.yi geçmiyor. (Usb 3.0 bağlantı noktası. Okuma hızı.

Senin bilgisayarının (dahili) hard diskinün yazma hızına bağlı. Bendeki usb 3.0 bellek ile benim PC'de 150mb/sn hız alırken başka PC'de 80 mb/sn.yi geçmiyor. (Usb 3.0 bağlantı noktası. Okuma hızı.
Peki harddisk eskidikçe hızı düşer mi ? Birde SSD'den hariciye atmayı deneyeyim bakayım dediğin gibi dahiliden mi kaynaklanıyor.

[/QUOTE]
Peki harddisk eskidikçe hızı düşer mi?
Eskidikçe/kullandıkça daha çok veri yazacağınızdan yazma hızı düşebilir. Ek olarak kullandıkça parçalar yıpranıcaktır ve verimliliği düşecektir. Örneğin PSU ilk gün verimi 500w/400w iken bi süre sonra (belki 5 belki 10 yıl sonra. Süre güç kaynağının kalitesine bağlı. ) 500w/300w düşecektir.

SSD'den atınca da aynı hızı veriyor sanırım benim anakart sıkıntılı ya(7 senelik). Pazartesi günü başka bir bilgisayarda deneyip son olarak durumu yazacağım. İlgilendiğiniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı