USB içindeki dosyalar .plam oldu

Makaleler
2
Merhabalar, sistemi yeni aldığımda arkadaşıma emanet etmiştim ve virüs indirmiş truva atı falandı, hatta hediye verilen USB belleğin içindeki tüm fotoğraftlar dosyalar .plam olarak açılmaya çalışıyordu. Ben de 3 gün önce falan sıfırladım şu an USB bellek boş, fakat virüs olabilir diye içine bir şey atmıyorum. Nasıl düzeltebiliriz? En son bir dosyayı açmaya çalıştığımda not defteri gelmişti baktığımda ise para karşılığında bilgilerimi geri verdiği yazıyordu çok gülmüştüm, benden fidye istiyorlar sanırsam öyle bir şeyler yazıyordu şimdi nasıl ne ile aratabilirim içini? Malwarebytes demeyin her hafta taratıyorum hiç sorun bulmuyor.

Ransomware virüsü o. Kaspersky indirip tüm sistemi ve USB belleği tarama yapın. O yazı şaka değil bu arada.

Hocam size kötü bir haberim var, o uyarı gerçek, bir fidye virüsü yediniz.
Gereken yazılmış .

Ransomware virüsü o. Kaspersky indirip tüm sistemi ve USB belleği tarama yapın. O yazı şaka değil bu arada.

Sizin dediğinizi yapayım sonra aşadağıdaki yorumun attığı linklere bakacağım teşekkürler, şimdi Kaspersky yükleyeyim.
Arkadaşlar ben üç buçuk aydır böyle kullanıyorum bilgisayarı. Plam dosyasından sonra sıfırlamıştım USB'yi sıfırlamamıştım daha geçen sıfırladım onu da şimdi Kaspersky deneyeceğim.

Hocam şu an hızlı tarama yapıyorum, veri tabanını güncelledim ardından tam tarama yapacağım.
Hocam şu an tehdit yok dendi.

Hocam şu anda trojan bulundu ve çöz diyerek siliyoruz harbi hala varmış nasıl da olabiliyor ya? Sıfırlamıştım sistemi.

Sıfırlamak her zaman işe yaramıyor hocam.

Usb bellek olmadan dahi temiz kurulum mümkün bu yüzden sıfırlama yerine temiz kurulum daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…