USB ile çalışan priz var mı?

• Konuyu başlatan 190E
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 1.675
Röle, transformatör vb. devre elemanları. Alanım olmadığı için ayrıntılı bilgim yok. Aynı güç olduğu sürece biraz kayıpla dönüştürebilirsiniz. Ama bilgisayar 5 V üzerinden sınırsız akım veremez, verebildiği güç sınırlı. Sizin ampülünüze gereken güçten çok daha az bir miktarla sınırlı.

Kabaca şöyle söyleyeyim. 5 V 220 A değerlerini 220 V 5 A yapabilirsiniz.

Data aktarımı yapmayacak sanırım tek isteği elektrik akımını sağlamak fakat USB DC çıkışı verecek priz ise AC için tasarlanmış. Dahada vahimi USB portudan gelse bile bilgisayarın o kadar güç verebileceğini sanması.

Bence odanızdaki ampulün değiştirilme imkanı vardır onu bulmaya çalışın, hatta resmini paylaşın bilenler yardımcı olur. Usb üzerinden 240v bir ampulü çalıştıramazsınız, alternatif olarak sadece masayı aydınlatacaksanız usb üzerinden çalışan ledlerden alıp takabilirsiniz.
Bir diğer seçenek de resimdeki seyyar lamba kablosundan alıp prizden uzatarak istediğiniz yere koyabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 0_org.jpg
    0_org.jpg
    40,9 KB · Görüntüleme: 43
5 V aracı bir şeyler kullanılıp 220 V yapılabilir. Ama akım sıkıntı çıkaracaktır. Buradaki asıl sorun ampülünüz. Çıkarılamayacak şekilde tasarlanmak ne demek? Evi ampülün üzerine mi inşa ettiler? Ampül kırılsa her şey çöp mü olacak?
Onu yanlış ifade ettim. Odadaki ampul nispeten küçük. Ve dik değil yatay takılacak şekilde duy konumlandırılmış. Üstüne de duvara monte yarı şeffaf bi kapak takılmış. Hem alacağım ampul oraya sığmaz hem de uğraşı çok.

Onu yanlış ifade ettim. Odadaki ampul nispeten küçük. Ve dik değil yatay takılacak şekilde duy konumlandırılmış. Üstüne de duvara monte yarı şeffaf bi kapak takılmış. Hem alacağım ampul oraya sığmaz hem de uğraşı çok.
Dik yerine yatay olması imkansız yapıyor yani. Muazzam.
Ampulün bulunduğu sistemde sorun neyse onu değiştirmek çok daha kolay olacaktır.

Hangi inverter ile 5V'u 220V'a çeviriyor? Üstelik DC'den AC'ye dönüşmesi gerikiyor elektriğin. Hepsini geçtim bilgisayardan o kadar akım gelemez anakartıda yakar adaptörünüde yakar hatta pilini de patlatır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı