USB ile Taşınabilir OSX Kurma

Gibson

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;
16GB bi USB belleğim var. Bunun için taşınabilir bir OS X kurma imkanım var mı ? Veya sadece bu bilgisayarda çalışabilecek. HDD'mde çok fazla yer yok. Osx'e harcamak istemiyorum bunu. Eğer 16 GB'a sığmaz derseniz 32GB bir bellekte alabilirim. Şimdiden Teşekkürler.

Gerçekten hiç bilgisi olan yok mu ?

Kurulumda zaten nereye kuracağınızı seçebiliyorsunuz. Kurulumda USB belleğe kurma engeli varsa zaten kuramazsınız. Önce bir deneyin, olmazsa alternatif çözümlerine bakarız.

Mümkün olur mu bilemiyorum. Ben daha önce harici diske Ubuntu falan kurup hariciden kullandığım oluyordu.
Ama pratikte pek sonuç alamazsın. Os X'i her donanıma ayrı olarak ayarlamak için bazen günlerimizi harcıyoruz. Sonucta OS X Mac için yazılmış bir sistem. Dolayısıyla sen USB'ye yüklesen bile başka bir pc'ye taktığın zaman %95 çalışmayacaktır. Çalışsa da birçok donanımı tanımayacaktır. Ayrıca bootloader olayı da ayrı bir dert.
Sonuç: Bu işe girme. Mac için bu yöntemi kullanamazsın. Linux sistemlerde denenebilir.

Ben kullandım birkaç ay. AMD kernel İntel sistemleri de çalıştırıyor. 1 amd 2 intel sistem vardı. Smbios olarak Mac pro 3,1 ayarlamıştım. 3 PC için de gereken kextleri ayarlayıp içine attım. Sistem zaten hangi donanım takılı ise o kexti aktif ediyor.
Ancak 2 pcde aynı seriden farklı ekran kartları varsa sorun olabilir. Ben 1 amd 4000 serisi, 1 amd 6000 serisi, 1 nvidia ekran kartı olunca hepsi farklı farklı sorun yaşamadım. 3 sistemde de dsdt yoktu. Chameleon ayarları 3 sistemde de geçerliydi. Ses için VodooHDA pratik çözüm 3 pcde de çalışıyor. Ethernet kextlerinin 2 tanesini yüklemiştim 1 tanesi apple native marvell kontrolcüsü ile çalışıyordu. Sonuç olarak mümkün ama çetrefilli.

Uğraşmaya değer mi tabi ki hayır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…