USB ile Windows 10 Kurarken Boot Ekranında Kalma Sorunu

ErdemE

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, dün yayınlanan Windows 10 medya oluşturma aracı ile Windows 10 imajını bilgisayarıma indirdim, BIOS'tan UEFI Boot Support'u Enabled yapıp Rufus ile UEFI boot yapıp imajı USB'ye yazdırdım. Boot cihazı olarak USB'mi seçtim fakat Windows logosunda takılı kaldı. Bu sefer MBR olarak boot yaptım ve aynı sorunla tekrar karşılaştım, ISO dosyasının eksik veya hasarlı inmesi gibi bir sorun olmadı, her türlü yolu denemeye çalıştım fakat çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ErdemE Deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki BIOS sürümünün güncel olmamasından kaynaklanabilecek bir durum.
Anakart marka model - sürüm bilgini aktar bana. AIDA64'ün deneme sürümünü resmi sitesinden indirip şuan kullandığın BIOS sürümünü de kontrol edebilirsin. Son olarak USB2.0 portlarını kullan.

Bu sorunu M5A97 R2.0 kullanan bir arkadaşımda bizzat yaşamıştım. Tabi bu sadece bir ihtimal, isteklerimi yerine getir, sorun çözülmezse farklı yöntemlerle devam edeceğiz.

Vaktiğini ayırdığın için çok teşekkür ederim. BIOS'u güncellemek aklıma gelmemişti fakat benim laptop modelim NP-RV511-S04TR ve Samsung bu laptoptan düşük versiyondakilere bile update desteği sağlarken, bu modele sağlamıyor anlamış değilim. BIOS güncellemek için SW Update indirdim ama modelim yok, gözükmüyor. Acaba başka bir yolu var mıdır veya sorun BIOS'ta yapmadığım bir ayardan mı kaynaklanıyordur?

Düzenleme: Samsung'un BIOS güncelleme yazılımı ile BIOS sürümümü 02PA dan 07PA'ya yükselttim. UEFI boot ve normal BIOS boot yaparak tekrar denedim ama hiç bir değişiklik olmadı. Mavi Windows logosu çıkıyor ve dakikalarca beklesemde öyle kalıyor, dil seçme ve yükleme ekranına geçiş olmuyor.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    7,6 KB · Görüntüleme: 284
  • 2.png
    2.png
    7,7 KB · Görüntüleme: 279
Son düzenleme:
SW Update ile yükseltmenin ardından masaüstündeki programlar aracılığı ile de kontrol edip 07PA sürümünü gördüysen bu kısmı atlıyorum.

O halde hangi program ile imaj aldın sorusunu soracağım. Acronis ile imaj aldıysan Boot aygıtını da yine Acronis ile Create Bootable Rescue Media sekmesinden oluştur. İmaj dosyanın boyutunu kapsayabilecek kapasitede bir USB belleğe yazdırırsın. Bellek gereksinimi de yazar zaten.

MBR ile formatlamana gerek yok zira anakartın UEFI destekliyor ve BIOS ekranında gerekli teknolojiyi aktif duruma getirmişsin.
Sonunun kaynağı senin oluşturduğun Boot aygıtından da kaynaklanıyor olabilir.

İmaj dosyanı UEFI/GPT ile formatladıysan, UEFI desteği olan bir anakarta sahip sistemde test etmeni rica edeceğim. Farklı sistemde de aynı tepkiyi verirse oluşturduğun aygıtta sorun olduğunu anlarız net bir biçimde.
Sanırsam Boot ekranından oluşturduğun UEFI aygıtı seçince Windwos logosunu geçmiyordu. Bu aşamaya kadar bir yükleme işlemi olmadığı için test edeceğin sistemi de bozmaz, sorun yaşatmaz karşı tarafa.

Bahsettiğim gibi ise direkt olarak Acronis ile oluşturacaksın aygıtı.

ISO dosyasını Rufus ile ve komut isteminden USB'ye yazdırmayı denedim ikisinde de aynı sonucu aldım ama bunları yaparken her türlü kombinasyonu da deneyerek yaptım yine aynı yine aynı. USB de bir sorun mu var diye de düşündüm ve başka bir USB ile denedim sonuç aynı... Bahsettiğin Acronis sistem imajının yedeğini almak için kullanılan bir yazılım değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Düzenleme : Araştırmalarım sonucu laptopumda yüklü olan Broadcom Ağ Bağdaştırıcısı'nın Windows 10'u desteklemediğini bu yüzden kurulamadığını öğrendim. Kuranlar Wireless kartı söküp Windows 10'u kurup başka marka bir ağ kartı takmışlar eğer kurduktan sonra yine aynı ağ kartını takarlarsa da mavi ekran veriyormuş. Samsungtan iyice nefret ettim, sanırım Windows'un çözüm bulmasını bekleyeceğim, görünürde başka çözüm yok gibi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı