USB ile Windows 10 kurulumu sırasında 'sonraki' butoununa basınca sistem restart atıyor

aprusier

Kilopat
USB ile Windows 10 kuracakken sistem Windows kurulum sihirbazının olduğu kısma geliyor, kurulacak işletim sistemini seçiyorum ve ardından 'sonraki' butonuna basıyorum ve sistem kendini sürekli yeniden başlatıyor. Cihaz HP Compaq 6200 sff 2012 yılına ait eski bir bilgisayar ancak aynı USB flash ile aynısından olan 3 bilgisayar kurulum yaptım bir sıkıntı olmadı.

BIOS ayarlarında bir sıkıntı yoksa sabit disk kaynaklı bir problem olabilir
BIOS ayarları olması gerektiği gibi, ancak bilgisayar onarma kısmında diskpart girdigimde disk boyutu ve kullanlabilir alan 0 ollarak görünüyor sata bağlantılarını çıkarıp taktıgımda bu 111gb ye çıkıyor, ardından pc yi tekrar başlatıyorum kurulum için yine restart ve yine 0 gb görünüyor.

BIOS ayarları olması gerektiği gibi, ancak bilgisayar onarma kısmında diskpart girdigimde disk boyutu ve kullanlabilir alan 0 ollarak görünüyor sata bağlantılarını çıkarıp taktıgımda bu 111gb ye çıkıyor, ardından pc yi tekrar başlatıyorum kurulum için yine restart ve yine 0 gb görünüyor.
Diskte arıza var gibi görünüyor. Diski başka bir sistemde test etme şansınız var mı?

Diskte arıza var gibi görünüyor. Diski başka bir sistemde test etme şansınız var mı?
Yeni sıfır SSD ile denedim sonuç aynı, ancak farkettiğim bir şey var. Windows kurulum ekranında mouseyi oynattığım her saniye anakarttan sivrisinsek buzzlaması gibi çok hafif bir cızırtımsı bir ses geliyor. mouseyi durdurunca bu ses gidiyor.

Yeni sıfır SSD ile denedim sonuç aynı, ancak farkettiğim bir şey var. Windows kurulum ekranında mouseyi oynattığım her saniye anakarttan sivrisinsek buzzlaması gibi çok hafif bir cızırtımsı bir ses geliyor. mouseyi durdurunca bu ses gidiyor.
bahsettiğiniz ses coil whine olabilir, probleminizle pek alakalı değildir bence. soruna gelirsek, ya psu ya da anakartta bir problem olabilir. sağlam olduğunu bildiğiniz farklı bir psu ile deneme şansınız var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı