USB ismi değişti ve veriler kayboldu

kebabexe

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5 10. Nesil
Nvidia GTX 1650
Kingston 8 GB RAM
Bugün usbmi bilgisayara taktığımda hem adının değiştiğini hem de içindeki dosyalarımın olmadığını, onun yerine garip simgelerle adlandırılmış klasörler vardı. Virüsten şüphelendim ama Kaspersky'da bir şey çıkmadı. Bu neden olabilir, içindeki dosyaları kurtarmak mümkün mü?

Ekran görüntüsü 2024-12-19 185227.png

Bugün usbmi bilgisayara taktığımda hem adının değiştiğini hem de içindeki dosyalarımın olmadığını, onun yerine garip simgelerle adlandırılmış klasörler vardı. Virüsten şüphelendim ama Kaspersky'da bir şey çıkmadı. Bu neden olabilir, içindeki dosyaları kurtarmak mümkün mü?

Eki Görüntüle 2377553

2050 tarihinden dosya var bence virüs.

Eki Görüntüle 2377553
Bitdefender kurun.

Eki Görüntüle 2377553

Değiştirme tarihi 1996,2050 ve 2080 gibi rakamlar olunca fidye virüsü benzeri bir şey ama bu eleman bayağı bir dosyayı bozmuş büyük ihtimalle şifreleme yok. Normal diskinizde bir anormallik var mı? Var ise internet bağlantısını kesin çabucak.

Dosya uzantıları bozulmuş fidye virüsü olsaydı .ndod benzeri şeyler yapardı.

Hocam şimdi ne yapmalıyım diski biçimlendireyim mi? Normal diskte bir sıkıntı yok

Hocam şimdi ne yapmalıyım diski biçimlendireyim mi? Normal diskte bir sıkıntı yok.

Hocam normal diskte bir şey yoksa takdığınız yerde bir virüs vardır o yapmıştır bunu biçimlendirebilirsiniz. USB taktığınız yer neresiydi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı