USB Klavye ve Mouse Çalışmıyor

Herhangi bir USB klavyeyi taktığımda bilgisayarım hiçbir şekilde görmüyor. Arada bir bilgisayarı açarken kafasına göre 1-2 dakikalığına görüyor, o gördüğü zaman içerisinde de klavyede mi sorun diye anlamak için klavyeyi sağdan sola savurdum ama hiçbir şekilde bağlantı gitmedi. Sorunsuz kullandım ama 1-2 dakika sonra kafasına göre otomatikmen gidiyor. Bilgisayarın anakartı üzerinden CMOS sıfırlamayı denedim yine olmadı. BIOS'tan USB Enabled bulamadım, daha doğrusu yok. Bunu USB mouseda da yapıyor ama ne hikmetse kablosuz klavye bağladığımda PS2 girişinden sıkıntısız çalışıyor. Kablosuz klavyeyi USB girişinden takmaya çalıştığım zaman da aynı hatayı alıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben USB portlarından şüpheleniyorum ama flash bellek, Wi-Fi adaptor vb. şeyleri görüyor sadece klavye, mouse ve telefon görmüyor. Bazen taktığımda bir süreliğine görüyor ama sonra yine gidiyor. O sırada sağa sola savuruyorum klavyede sıkıntı olmadığından emin olmak için ama klavyede sıkıntı yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ramleri çıkarıp bir daha tak.Bana da sistemi uzun zaman sonra açınca oluyordu. Ramlerin giriş kısımlarını bir silgi ile iyice sil.Ram slotlsrina bak içinde toz olabilir.Bunlar benim sorunumu çözüyordu.

Bunların üstüne ben de monitöre de görüntü gelmiyordu. BIOS pilini söküp biraz bekledikten sonra geri taktım, sorun çözüldü.

Böyle saçma bir yöntemi denemeyin.
Kesin demedim zaten ama bende işe yarıyordu belki arkadaşta da yarayabilir.Hem ramleri silgiyle silmeye saçma diyorsanız ramlere hiçbir zarari yok sadece üzerindeki tozları alıyor.Çözüm size saçma gelmiş olabilir.
Bunların üstüne ben de monitöre de görüntü gelmiyordu. BIOS pilini söküp biraz bekledikten sonra geri taktım, sorun çözüldü.
Evet,Bios pilini sökmek de işe yarayabiliyor.

Sorun yazılımsal olabilir sadece klavye olsa kablosunda temassızlık var derdim, ama birdek fazla bileşende kopmalar yaşarnıyorsa aynı soketlere wifi yi ve çalışan diğer bileşenleri takınız onlarda sorun yoksa şayet yazılımsal sorun olduğunu tahmin ediyorum.

Mouse'mi ilk aldığımda bana öyle olmuştu.Razer Synapse yazılımını indirdim.Sorun çözüldü.Eğer klavyen ve mousenin yazılımı varsa indirmeyi dene.Bende işe yaramıştı.

Sorun yazılımsal olabilir sadece klavye olsa kablosunda temassızlık var derdim, ama birdek fazla bileşende kopmalar yaşarnıyorsa aynı soketlere wifi yi ve çalışan diğer bileşenleri takınız onlarda sorun yoksa şayet yazılımsal sorun olduğunu tahmin ediyorum.
Onuda denedim ama nafile
Mouse'mi ilk aldığımda bana öyle olmuştu.Razer Synapse yazılımını indirdim.Sorun çözüldü.Eğer klavyen ve mousenin yazılımı varsa indirmeyi dene.Bende işe yaramıştı.
Yazilimi olabilir ama soyle birsey var yazilimini indirmek icin aygit yoneticisinde gorunmesi lazim taktigimda gozukmuyor ustelik klavyedede ışık yanması vs yok
Aynı sorun bende de vardı sadece :C diskine format at
Ama c diskinde windows kurulu baştan formatmı gerekli sizce
Dediginiz yontemide denedim ama sonuç aynı yazılımsal kaynaklı demissiniz ama şöyle bir durum var biosta usb ile ilgili herşey enabled yaptım üstelik format attım ama sonuç aynı yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı