USB kulaklık "aygıt tanınmadı" hatası

SkyDusk

Kilopat
Merhabalar yaklaşık 4-5 ay önce mikrofonlu bir USB girişli kulaklık aldım. Başlarda gayet güzel çalışıyordu ama sonraları ses gitmeye başladı, ses her gittiğinde ufakça USB'yi dürttüğümde geri geliyordu. Şu sıralar ise ses tamamen gidiyor ve düzeltmek için iki seçeneğim var, USB'yi takıp çıkartmak(her zaman işe yaramıyor ama bazen düzeliyor),ya da aygıt yöneticisinden devre dışı bırak-etkinleştir yapmak(hep işe yaramıyor). Sorun yazılımsal mı fiziksel mi anlamadım çünkü iki türlü de çözebiliyorum. Taktığımda ses gelmiyor ve ışığı yanmıyorsa sağda aygıt tanınmadı hatası veriyor. Sürekli düzeltmeye çalışmak ve rastgele zamanlarda gidip gelmesi sinir etmeye başladı. Denediğim çözümler:
-Anakart chipsetini güncellemek.
-MSI sitesinde Realtek Audio Driver'i indirmek.
-USB'yi duvara vurmak.
-USB'nin ucunu ısırmak.
-Windows'u güncellemek.
-Başka porta takmak.
Kulaklık markası Hadron'un bir modeliydi hatırlamıyorum lazım olursa bulup yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklığın Driver'ını indirmek dışında her şeyi yapmışsınız anlaşılan.

Kulaklığın Driver'ını indirmek dışında her şeyi yapmışsınız anlaşılan.

Hocam önceki konularımdan birinde sormuştum, driver lazım değil demişti arkadaş ve cidden 6 ay boyunca sıkıntısız kullandım, driver indirmemem 6 ay sonramı sıkıntı çıkarır cidden? Kulaklığın sitesinde driver'i falan yok zaten zamanında aramıştım bulsam indirirdim. Ve driver sıkıntısı olsa kulaklığı takıp çıkartmak veya devre dışı bırakıp aktifleştirmek sorunu çözmezdi diye düşünüyorum?

Bazen öyle olabiliyor fakat USB ucunu ısırmak nedendir ki? Başka bir porta takmayı denediniz mi? USB 3.0 yerine USB 2.0 portuna takın.

Bazen öyle olabiliyor fakat USB ucunu ısırmak nedendir ki? Başka bir porta takmayı denediniz mi? USB 3.0 yerine USB 2.0 portuna takın.

Üstte belirttiğim gibi her türlü yöntemi denedim, farklı portlarla defalarca denedim kafasına göre ya çalışıyor ya çalışmıyor temasızlık bile diyemiyorum çünkü dokunmadığım halde durduğu yerden gidip geliyor. Bu kulaklık modelinde aynı sorunu yaşayan birilerini daha görmüştüm neden oluyor anlamıyorum.
Kablo sorunu olmalı devresi neresinde? İki seçenek var servise ver ya da yeni al.

Ben bunu aldığım adama götürsem adamın kardeşim ben sattığımda sağladımdı sen bozmuşsundur deme ihtimali yüksek sanırım değil mi? Yani bu benim sebep olabileceğim bir sorun mu yoksa kulaklığın sıkıntısımıdır. Devreden kastınız ne bilmiyorum ama ayar tuşları filan kablonun orta üst kısmında. Kulaklık Hadron HD1171.
Olay görüntüleyicisini kontrol ederek tak çıkar yaptım birkaç kere kulaklığı ve her hata aldığımda bu görülen olay çıkıyor sorun ne anlaşılmaz mı buradan?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…