USB olmadan Linux kurulur mu?

Unebootin seçince PC yeniden başlıyor ve alttaki ekran geliyor.

Dosya Ekleri

• 16491941967908094710715053429220.jpg
    153,4 KB · Görüntüleme: 50
Windows'ta güvenlik yazılımı o dosyayı silmiş olabilir mi?
İşletim sistemi seçiminde Windows'a girebiliyor musunuz?
Diskiniz UEFI sanırım. UNetbootin de MBR dosyası koymuş.

Evet yeniden başlattığımda C'de o dosyalar yoktu. Ve diskim UEFI UNetbootin ise otomatik MBR dosyası koyuyor bu sebeple kurulum gerçekleşmiyor haklısınız. Antivirüsü kapatıp tekrar deneyeceğim ama mbr dosyası koymasına birşey yapamam sanırım.

Acele etmeyin. Önce Unetbootin ile UEFi desteği araştırması yapmak lazım. Veya benzeri bir yazılım bulalım.

Antivirüs kapalı bir şekilde denedim dosyalar silinmedi ama yine kurulumda olmadı MBR dosyası yüzünden kurulum olmadığından eminim artık. Unebootin seçme şansı vermiyor dediğiniz gibi alternatifleri araştıracağım ama bugünlük yeter sanırım yarın bakacağım teşekkür ederim.

Acele etmeyin. Önce UNetbootin ile UEFI desteği araştırması yapmak lazım. Veya benzeri bir yazılım bulalım.

Linux ile çalışmıyormuş yanlış anlamadıysam son cümlede yazıyor.

Neyse dün akşam eski telefonuma root atıp drivedroid programına root izni vererek 3 GBlık flash bellek bölümü oluşturdum. Sonra rufus ile yükledim. Pcyi yeniden başlattım canlı disk ile yüklemeye başladım biraz ilerledikten sonra “errno 5 - input/output error” hatası verip kurulum iptal oldu. İso dosyasını doğruladım doğru inmiş. Telefonun içine güvenlik amaçlı Windows format diski de yüklemiştim. Onu denedim Windows kolaylıkla yüklendi. Ama linuxu tekrar tekrar denememe rağmen her seferinde aynı hatayı verdi.

Wubi-uefi diye Wubi'nin hala guncellenen bir forku var. Bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…