USB olmadan Windows 11 kurulabilir mi?

davut mert

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
500gb
Ekran kartı
rx 570
Anakart
a320
İşlemci
r5 2600
Bende 2 tane SSD var. Bir SSD'yi USB gibi kullanıp Windows'u indirebilir miyim?

Kurulur ama galiba temiz kurulum olmaz.

Bende 2 tane SSD var. Bir SSD'yi USB gibi kullanıp Windows'u indirebilir miyim?

Şu an Windows 10 kullanıyor isen direkt yükseltebilirsin.
Şu da var bunda emin değilim iyi bilene sormak lazım Dual boot yapan kişiler var Linux + Windows kuruyorlar böyle yapıp eski Windows'u silebilir misin sonradan bilmiyorum.

Windows'u indirmek derken ne istediğini tam anlamadım. Sanırım Windows ISO'sunu USB yerine SSD'ye yazmak istiyorsun? Böyle ise:
- Rufus ile SSD'ye yazarsın, o SSD'den sistemi açar yazarsın.
USB SSD kablo varsa daha kolay olur. Bilgisayar bağlıysa da açılışta o SSD'den boot et tamam.

Evet ISO'yu SSD'ye yazmak istiyorum ama USB SSD kablom yok olur mu?

Olur.
ISO'yu doğrudan Microsoft sitesinden indir. Başka yerden indirme, Microsoft ücretsiz windows ISO'su indirtiyor kendi sitesinden.

Evet ISO'yu SSD'ye yazmak istiyorum ama USB SSD kablom yok olur mu?

Kurulum ISO'sunu yükleyeceğiniz (rufus ile Windows açılış ve yükleme diski yapacağınız) disk ile, Windows'u yükleyeceğiniz disk (C: olacak olan dikiniz) farklı olmalı. Yani cihazın içerisinde direk iki disk varsa USB ile dışarıdan erişmeye gerek olacağını sanmıyorum. Ama Rufus dahili bir diski Windows boot iso diski haline getirebilir mi, emin değilim, hiç denemedim.

Olur.
ISO'yu doğrudan Microsoft sitesinden indir. Başka yerden indirme, Microsoft ücretsiz windows ISO'su indirtiyor kendi sitesinden.
Hatta buyur, burası: Windows 11'i indirin
Rufus ile yaz ISO'yu ama SSD'yi, sürücüyü doğru seç. Windows'u yazmadan öncesilecek çünkü sürücüyü. Yanlış disk seçersen mevcut sistemi silersin.

Haklısın ama başta: "2 SSD'im var." demiş.
+
Rufus SSD'yi boot edilebilir win kurulum diski yapıyor, daha önce yaptım.

başka bir şekilde yapıyorum bu hatayı nasıl kaldırırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…