USB portları çalışmıyor

Emirhan29472837

Decapat
Daha fazla  
Dün 5-6 saat bir elektrik kesintisi oldu. Elektrik kesintisi sırasında bilgisayar açık değildi. Elektrikler geldiğinde açayım dedim şu sorunlarla karşılaştım.
-Kasanın fanları dönüyor ama monitör, mouse, klavyeye güç vermiyor.
-Kapatmaya çalıştığımda güç düğmesinin üstündeki ışık yanıp sönüyor ve PC kapanmıyor.
Çözüm olarak RAM'leri çıkarıp taktım, BIOS pilini 2-3 defa takıp çıkardım ekran kartını takıp çıkardım, PC kapalıyken güç düğmesine basılı tuttum, farklı prizde açmayı denedim ama sorun çözülmedi.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Çok farklı sorunlar olabilir. Sistem özellikleriniz neler? PSU'nuz kaliteli mi ve taktığınız prizde topraklama var mı?
Anakartınızın üstünde şişmiş ya da kabarık kondansatör var mı bakın.
Mümkünse başka bir PSU deneyin.
Sistemde sadece anakart, PSU, 1 tane RAM ve CPU olacak şekilde kurup çalıştırın eğer bu şekilde düzgün çalışıyorsa çıkardığımız parçalardan biri sorunludur.
Sanmıyorum ama CPU'yu söküp yanık pin var mı bakın.

Farkli prizde denedim sonuç değişmedi. Anakartta herhangi bir deformasyon yok, yarın başka bir PSU ile deneyeceğim yardımınız için sağ olun hocam.

Yani sorun PSU kaynaklı yüzde doksan. Fakat PC açılıp kapanmıyor dediğiniz kısma takıldım. Kasanın açılıp kapatma tuşuna basınca kapanmama nedeni RAM'lerden kaynaklı. Yüksek ihtimal kesintide RAM'lere de zarar gelmiş olabilir. Yeni PSU takınca tekrar deneyin. Aynı sorun devam ediyorsa RAM veya başka bir parça kesin zarar görmüştür.

Kral başka PSU ile denedim sonuç değişmedi ek bilgi ekleyeyim buzzer takılı olduğu halde PC'yi açınca bip sesi gelmiyor. Sorun anakart kaynaklı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…