USB portları güç çektiği için sistem kapanabilir mi?

Zoombia

Megapat
Daha fazla  
Sisteme kullandığım ekipmanların hepsini bağlayınca (anakartın portlarına) ve oyuna girince sistem çat diye kapanıyor. Sistemi tekrar çalıştırmak istersem PSU güç düğmesini kapatıp gücün boşalmasını beklemek zorundayım. Bütün ekipmanlarım bağlıyken Euro Truck Simulator 2 oyununa girip tırı gördüğüm an sistem kapanıyor. Sadece klavyeyi söküp girdiğimde biraz dayanıyor sonra kapanıyor. Bütün ekipmanı söküp sadece ön tarafa bir adet mouse bağladığım zaman sıkıntı olmuyor. PSU'dan şüpheliyim. Sizce şüphem doğru mu? Var mıdır bir ayarı?
Not: Ön tarafa bağlayınca da aynı durum oluyor.
ASUS ROG STRIX B450-F Gaming.
AMD Ryzen 7 2700X.
MSI RTX 2070 Ventus.
G.Skill Sniper X 3200MHz 8x2 RAM.
Samsung 970 EVO Plus 1TB.
Cooler Master h500.
Cooler Master mve 750W.

USB aygıtında ciddi bir problem varsa cihaza sıkıntı çıkartabilirler tabiki, USB killer olarak bilinen cihazlar var sadece cihaza takarak anakartı bozabiliyorlar. Kullandığınız cihazlar nedir markalı güzel ürünler mi? Çünkü güç kaynağınız fazla fazla yeter gibi duruyor. Klavye ve mouse ile bile oluyor klavye modelini falan söyleyebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
USB aygıtında ciddi bir problem varsa cihaza sıkıntı çıkartabilirler tabii ki, USB Killer olarak bilinen cihazlar var sadece cihaza takarak anakartı bozabiliyorlar. Kullandığınız cihazlar nedir markalı güzel ürünler mi? Çünkü güç kaynağınız fazla fazla yeter gibi duruyor. Klavye ve mouse ile bile oluyor klavye modelini falan söyleyebilir misiniz?

Mouse Logitech G300s
Klavye MSI Vigor GK30
Kulaklık HyperX Cloud II
Bir de G29 bağlı fakat adaptörü bağlı değil
PSU arızalı olabilir çünkü ön portlarda da aynı durumu veriyor. Bu arada ekipmanları farklı bir sistemde test ettim.

Güzel sıkıntısız ürünler aslında ya OCCT ile PSU stres testine sokup PSU'yu deneyebilirsiniz sadece fareyi takın. OCCT ile Power testini isterseniz yapabilirsiniz OCCT PSU sağlamsa küçük bir ihtimal de olsa anakart arızası olabilir ama sanmıyorum. Aslında klavye, kulaklık çok az güç kullanan bileşenler. İlginç bir durum. Sadece mouse ile oyuna girince bir problem olmuyor mu belki de sisteme güç yetmiyordur PSU arızasından kaynaklı dış bileşenlerin bir suçu yoktur.

Güzel sıkıntısız ürünler aslında ya OCCT ile PSU stres testine sokup PSU'yu deneyebilirsiniz sadece fareyi takın. OCCT ile Power testini isterseniz yapabilirsiniz OCCT PSU sağlamsa küçük bir ihtimal de olsa anakart arızası olabilir ama sanmıyorum. Aslında klavye, kulaklık çok az güç kullanan bileşenler. İlginç bir durum. Sadece mouse ile oyuna girince bir problem olmuyor mu belki de sisteme güç yetmiyordur PSU arızasından kaynaklı dış bileşenlerin bir suçu yoktur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben olayı biraz daha abartıp aynı anda FurMark'a soktum. :) Sonuç videoda.

OCCT ile aynı anda Furmark biraz acımasız olmuş ya 😅. Sadece OCCT veya sadece Furmark ile de kapanıyor mu? Yine de PSU'da arıza var sanırım yeni mi aldınız garantisi devam ediyor mu?

OCCT ile aynı anda Furmark biraz acımasız olmuş ya 😅. Sadece OCCT veya sadece Furmark ile de kapanıyor mu? Yine de PSU'da arıza var sanırım yeni mi aldınız garantisi devam ediyor mu?
3 sene oldu, garantisi hakkında bir bilgim yok akşama bakarım. Evet 35 40 saniye dayanıp yine kapanıyor.
Bence PSU arızalı değil sisteme yetmiyor diye düşünüyorum.

Bu sistem için önerilen PSU 450W - 500W, yani hayli hayli yeter.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı