USB portları güç çektiği için sistem kapanabilir mi?

Zoombia

Megapat
Daha fazla  
Sisteme kullandığım ekipmanların hepsini bağlayınca (anakartın portlarına) ve oyuna girince sistem çat diye kapanıyor. Sistemi tekrar çalıştırmak istersem PSU güç düğmesini kapatıp gücün boşalmasını beklemek zorundayım. Bütün ekipmanlarım bağlıyken Euro Truck Simulator 2 oyununa girip tırı gördüğüm an sistem kapanıyor. Sadece klavyeyi söküp girdiğimde biraz dayanıyor sonra kapanıyor. Bütün ekipmanı söküp sadece ön tarafa bir adet mouse bağladığım zaman sıkıntı olmuyor. PSU'dan şüpheliyim. Sizce şüphem doğru mu? Var mıdır bir ayarı?
Not: Ön tarafa bağlayınca da aynı durum oluyor.
ASUS ROG STRIX B450-F Gaming.
AMD Ryzen 7 2700X.
MSI RTX 2070 Ventus.
G.Skill Sniper X 3200MHz 8x2 RAM.
Samsung 970 EVO Plus 1TB.
Cooler Master h500.
Cooler Master mve 750W.

İşlemciye öyle bir şey yapmanıza gerek yoktu aslında sabitlediniz mi 3.4 Ghzye varsayılan ayarlara geri getirip öyle de deneyin isterseniz.

İşlemciye öyle bir şey yapmanıza gerek yoktu aslında sabitlediniz mi 3.4 Ghzye varsayılan ayarlara geri getirip öyle de deneyin isterseniz.
Varsayılan ayarları ile de denedim ve hatta BIOS Update de yaptım. Sonuç aynı yarın farklı bir PSU ile deneyeceğim, sonucu buraya yazarım.
Sistemi deneyecek bir PSU bulamadım ama PSU'yu deneyecek sistem buldum. Sorun PSU'daymış. Sistem belirli bir gücün üstüne çıktığında gücü kesiyor.

Son düzenleme:
Sevindim problemi bulduğunuza garantisi devam ediyorsa Cooler Master ücretsiz değişim/tamir yapar bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…