USB portlarındaki cihazların bağlantısı kopuyor

Archnanis

Hectopat
Merhaba; Başlıkta bellitim gibi garip sorunum var. Normal kullanım veya oyun esnasında farenin durduk yere bağlantı kopuyor bazen de 2-3 kere ekrandaki imleç takılıyor ve mouse'munun ışıkları sönüp yanıyor. Bazen ise mouse ile birlikte diğer USB portuna bağlı cihazlar bağlantısı kopuyor.(klavye, kulaklık vb.)
İnternette, forumlardaki tüm çözümleri denedim ve herhangi bir çözüm bulamadım. Denedim tüm çözümleri yazayım belki atladım bir kısım vardı diye kendim konu açmayı düşündüm.
1)Farklı bir PSU da denedim.
2)Farklı Anakartta denedim. (Denedim anakart farklı marka ve model)
3)Temiz kurulumlu işletim sisteminde denedim.
4)Farklı depolama kaynağında denedim.
5)Farklı priz denedim.
6)USB portların hepsinde denedim.
7)Ve son olarak tüm driverlar güncel durumda. Ama laptopa taktım zaman hiç sorunla karşılaşmadım, hiçbir takılma donma bağlantı kopması olmadı. Delireceğim temmuz ayında beri bu sinir bozucu soruna çözüm bulmayı çalışıyorum. İnşallah şu sorunuma çözüm bulurum.

Farklı fare de denediniz mi?

Uyguladığınız o kadar çözüme rağmen sorun hala devam etmesi inanılmaz.
Aşağıdaki ihtimal dışında aklıma birşey gelmedi.

Temel bir gün aniden çok hastalanmış ve doktora gitmiş.
– “Doktor bey çok hastayım. Vücudumda nereme dokumsan ağrıyor, dökülüyorum…” diye şikâyet etmiş.
Doktor:
– “Göster bakayım, nerelerin ağrıyor?”
Temel parmağının ucuyla önce kafasına dokunmuş.
Dokunur dokunmaz başlamış sızlanmaya;
– “Of of of, ay ay ay…”
Sonra parmağıyla beline dokunmuş, göğsüne, bacaklarına derken vücudunun neresine dokunursa dokunsun her defasında acı çekerek bağırıyormuş, ağrıdan irkiliyormuş, çok fena oluyormuş.
Doktor;
– “Evladım senin parmağın kırılmış!…”

7- Farklı laptopta kullanmış olmanız bu ihtimali de eliyor gibi görünüyor ama siz yine de başka bir fare ile deneyin bence.

Son düzenleme:
Farklı fare de denediniz mi?

Uyguladığınız o kadar çözüme rağmen sorun hala devam etmesi inanılmaz.
Aşağıdaki ihtimal dışında aklıma bir şey gelmedi.

Temel bir gün aniden çok hastalanmış ve doktora gitmiş.
– “Doktor bey çok hastayım. Vücudumda nereme dokumsan ağrıyor, dökülüyorum…” diye şikâyet etmiş.
Doktor:
– “Göster bakayım, nerelerin ağrıyor?”
Temel parmağının ucuyla önce kafasına dokunmuş.
Dokunur dokunmaz başlamış sızlanmaya;
– “Of of of, ay ay ay…”
Sonra parmağıyla beline dokunmuş, göğsüne, bacaklarına derken vücudunun neresine dokunursa dokunsun her defasında acı çekerek bağırıyormuş, ağrıdan irkiliyormuş, çok fena oluyormuş.
Doktor;
– “Evladım senin parmağın kırılmış!…”

7- farklı laptopta kullanmış olmanız bu ihtimali de eliyor gibi görünüyor ama siz yine de başka bir fare ile deneyin bence.

Denedim.

Sonuç olumlu olsa buraya konu açar mıydım sence.
Yukarıda denedikleriniz..( Özellikle anakart değiştirme) dikkate alındığında sonuç olarak şu çıkıyor.
İki farklı PC - Farklı mouseler fakat aynı sorun..
Sorun bu kadar garip olunca doğal olarak en küçük bir ayrıntı ihtimali yüzünden benim yazdığım şeyi de siz normal bulmadınız.

Ayrıntı şu : Denedim ile denemiştim aynı anlama gelmez. Siz tek kelime cevap ''denedim'' yazmışsınız. Nasıl emin olabilirim ben mesaj yazdıktan sonra mı denediniz yoksa konuyu açmadan önce mi denemiştiniz?

Umarım bu garip soruna çözüm bulabilirsiniz. Bulursanız konuda yazın. Neden kaynaklandığını ben de çok merak ettim.

Yukarıda denedikleriniz.( özellikle anakart değiştirme) dikkate alındığında sonuç olarak şu çıkıyor.
İki farklı PC - farklı mouseler fakat aynı sorun.
Sorun bu kadar garip olunca doğal olarak en küçük bir ayrıntı ihtimali yüzünden benim yazdığım şeyi de siz normal bulmadınız.

Ayrıntı şu: Denedim ile denemiştim aynı anlama gelmez. Siz tek kelime cevap "denedim" yazmışsınız. Nasıl emin olabilirim ben mesaj yazdıktan sonra mı denediniz yoksa konuyu açmadan önce mi denemiştiniz?

Umarım bu garip soruna çözüm bulabilirsiniz. Bulursanız konuda yazın. Neden kaynaklandığını ben de çok merak ettim.

İlk olarak konu ilk cevapınızdaki ilk soruya denedim dedim. Başka ne yazabilirdim ki. Diyelim ki mouse var o zaman laptop da niye çalışıyor o zaman? Yani acayip bir sorunla uğraşıyorum, zaten detaylı olarak hangi çözümleri yaptığımı yazmışım. Farklı mouse da denedim markası farklı modeli farklı ama sonuç aynı hala aynı sorunla uğraşıyorum. Buraya konu açmamın sebebi belki denemedim çözüm vardır veya atladım bir kısım vardı diye yazmış bulunmaktayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı