Çözüldü USB RAW formatı oldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FatiHkıyak

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
✓ Sapphire RX 7900 XTX Nitro+ Vapor X 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı
✓ AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci
✓ Asrock X670E Steel Legend AMD AM5 DDR5 ATX Anakar
✓ Samsung 990 PRO 1 TB M.2 SSD
✓ Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Rem
✓ Arctic Liquid Freezer III 420 ARGB ACFRE00145A İşlemci Sıvı Soğutucu
✓ MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply
✓ Gigabyte M27F 27 Mönitör
✓Raijintek ZOFOS Ultra EBB/E-ATX Mesh Kasa
Meslek
Serbest Meslek
İyi forumlar bugün Rufus ile USB'yi biçimlendirme yapıyordum disk hata verdi ve erişilmez oldu. Bilgisayardan USB görmüyor disk yönetimde var. Diski silip yeniden oluşturuyordum ama hata veriyor. Ne yapmam gerek?

e.PNG
e2.PNG
e3.PNG

Çözüm
Sorunu nasıl çözdüğünüzü anlatır mısınız?

CMD yönetici olarak açın.
  • diskpart yazın,
  • list disk (burada USB belleğiniz veya sileceğiniz disk kaç numara ise onu aklınızda tutun)
  • select disk 1 (seçeceğiniz disk 1 numarada, gördüğünüz gibi 1 yazılı. 2 ise 2 yazın[Aklınızda tuttuğunuz])
  • clean
  • create Partition primary
  • select Partition 1 (burada yazıldığı gibi yazın 1 numarasını değiştirmeyin)
  • active
  • format fs = FAT32 (Eğer NTFS'ye dönüştürecekseniz FAT32 olan yere NTFS olarak yazacaksınız)
  • assign
  • exit
Bu şekilde yaptım. Ben bir forumda görmüştüm ve uyguladım oldu. Sorunsuz çalışıyor şu an USB :)
Sorunu çözdüm arkadaşlar.

Artı -1 Eksi
Sorunu nasıl çözdüğünüzü anlatır mısınız?

CMD yönetici olarak açın.
  • diskpart yazın,
  • list disk (burada USB belleğiniz veya sileceğiniz disk kaç numara ise onu aklınızda tutun)
  • select disk 1 (seçeceğiniz disk 1 numarada, gördüğünüz gibi 1 yazılı. 2 ise 2 yazın[Aklınızda tuttuğunuz])
  • clean
  • create Partition primary
  • select Partition 1 (burada yazıldığı gibi yazın 1 numarasını değiştirmeyin)
  • active
  • format fs = FAT32 (Eğer NTFS'ye dönüştürecekseniz FAT32 olan yere NTFS olarak yazacaksınız)
  • assign
  • exit
Bu şekilde yaptım. Ben bir forumda görmüştüm ve uyguladım oldu. Sorunsuz çalışıyor şu an USB :)

Çözüm
Selam benim flaşbellegim RAW oldu ve diskpartda create Partition primary komutunu yazdigim zaman bu yazi cikiyor. Kullanılabilir boş alan bulunamadı. Verilen ofset boyutunda bir bölüm oluşturmak için diskte yeterli alan olmayabilir. Diğer boyut ve ofset değerlerini belirtin veya izin verilen maksimum boyutta bir bölüm oluşturmak için bunları dışarıda bırakın. Diskin MBR formatı kullanılarak bölümlenmiş olması ve diskin 4 ana bölüm (ek bölüm oluşturmak mümkün değildir) veya 3 ana ve 1 ek bölüm (yalnızca mantıksal diskler oluşturulabilir) içermesi mümkündür. Bu yazi çikiyor. Ne yapmaliyim?

Selam benim flaşbellegim RAW oldu ve diskpartda create Partition primary komutunu yazdigim zaman bu yazi cikiyor. Kullanılabilir boş alan bulunamadı. Verilen ofset boyutunda bir bölüm oluşturmak için diskte yeterli alan olmayabilir. Diğer boyut ve ofset değerlerini belirtin veya izin verilen maksimum boyutta bir bölüm oluşturmak için bunları dışarıda bırakın. Diskin MBR formatı kullanılarak bölümlenmiş olması ve diskin 4 ana bölüm (ek bölüm oluşturmak mümkün değildir) veya 3 ana ve 1 ek bölüm (yalnızca mantıksal diskler oluşturulabilir) içermesi mümkündür. Bu yazi çikiyor. Ne yapmaliyim?

Fazla bilgim yok bu konuda ancak bende farklı forum da görmüştüm ve uyguladım ilk başta USB bellek görülmedi sonra tekrar denedim olmuştu. sizin bu konuda bir bilginiz var mı @Murat5038

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı