Bende normal USBleri okuyor fakat telefonumu takınca aygıt bozuk falan diyor. Telefonumu takınca ilk (E):CD sürücüsü olarak görüyor daha sonra USB Aygıtı tanınmadı yazıyor. Anlam veremedim.Aynı hatayı bende alıyorum fakat diğer 'USB Port'larına takınca bazen okuyor.
Telefondan izin verdim fakat telefonun orjinal kablosu olduğu için başka kablo denemedim. Deneyip hemen paylaşacağım.Başka kablo ile deneyin. Her kablo uyumlu olmayabiliyor. Ayrıca telefondan da izin vermeniz gerekebilir.
Başlat – Çalıştır’dan Regedit ‘i çalıştırın, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor’u sağ klikleyip değiştir dedikten sonra değeri 3, tabanı 16 yapın.Bilgisayarıma format attım sürücüleri güncelledim. Fakat telefonumu şarja takınca "USB Aygıtı tanınmadı" hatası alıyorum. Yardım edenlere şimdiden teşekkürler. Windows 10 Pro kullanıyorum bu arada.
Usbstora sağ tıkladım fakat değiştir seçeneği yok. Pek bilmediğim için yanlış bir şeye basmak istemiyorum.Başlat – Çalıştır’dan Regedit ‘i çalıştırın, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor’u sağ klikleyip değiştir dedikten sonra değeri 3, tabanı 16 yapın.
Bilgisayarımın içerisinde sırasıyla C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\usbstor.inf klasörünü gidin buradan Usbstor.inf klasöründen iki adet olacaktır. Hangisi en güncelse tarihe göre onu bulun ve klasörü açın. Klasörün içindeki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım C:\Windows\inf klasörüne kopyalayın. Kopyalama işleminiz tamamlandıysa bilgisayarı kapatın ve enerji/elektrik bağlantısınız 20 saniye tamamen kesin. Bilgisayarınızı şimdi başlatın ve kontrol edin. Donanımsal yani USB ile ilgili bir sorun yoksa çalışacaktır. Başka cihazda da test etmeyi unutmayın. Anlattıklarım Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 için tamamen aynı olup Yazıcı, Tarayıcı, USB (Flash) Bellek gibi tüm işlemlerde aynıdır.
Başka kablo ile denedim oldu daha doğrusu başka bir telefonu denedim kendi kablosuyla. Fakat kendi telefonumu takınca şarj ediyor, hangi sebeple bilgisayara bağladığımı soruyor. Fakat bilgisayarda önce CD Rom olarak gözüküp sonra USB aygıtı bozuk diyor. Kafam karıştı biraz. Sorun kablodamı tam olarak emin olamadım.Başka kablo ile deneyin. Her kablo uyumlu olmayabiliyor. Ayrıca telefondan da izin vermeniz gerekebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.