USB to PS/2 adaptör önerisi

Glottis

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Klavye ve farem nedense sadece şifre ekranında çalışmıyor. USB portlarıyla ilgili yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum çünkü her iki donanımda BIOS'da çalışıyor.

Çözüm olarak USB fareyi PS/2 ye çevirecek bir adaptör almaya karar verdim ve tam olarak bunu almayı düşünüyorum.

Bir öneriniz var mı?

40 senelik adaptör standartına 300 TL vermek olmaz hocam. Daha ucuz bir adaptör bulun.

USB legacy Support ayarını açın olmazsa Fast boot kapatın olmazsa BIOS'unuzu sıfırlamayı deneyin.

Hocam bende bu sorunu yaşamıştım meğerse virüs girmiş bilgisayara. Sizde de böyle bir şey olması mümkün ise bir önyükleme yapın derim.

@Anna Karenina.
BIOS ile ilgili dediklerinizi denemedim daha. Yarın deneyip, yardımcı olursa yazarım.

@KatakiNotFound
Belki ama zannetmiyorum. Bilgisayarı en son yüklenen şey Windows 10 güncellemesiydi ve ondan önce de virüs bulaşabilecek bir şey yaptığımı hatırlamıyorum.

40 senelik adaptör standartına 300 TL vermek olmaz hocam. Daha ucuz bir adaptör bulun.

USB legacy Support ayarını açın olmazsa Fast boot kapatın olmazsa BIOS'unuzu sıfırlamayı deneyin.

İlk iki yöntemi denedim ama BIOS kapanır kapanmaz her ikisi de direkt devre dışı kalıyor. Yani olmadı.

BIOS sıfırlamak için pilini çıkarmam gerekli mi yoksa BIOS içinden yapabiliyor muyum?

Bir de Windows'a erişemeden Aygıt Yöneticisi'ni sıfırlamanın bir yöntemi var mı? Format harici? BIOS sıfırlamak bu konuda yardımcı olur mu?

Aygıt yöneticise bir türlü ulaşabilirsem düzeltebileceğimi düşünüyorum.

Son düzenleme:
pili çıkarıp 5 10 dakika bekleyeceksin sıfırlanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…