USB Type-C 3.1 portuna harici ekran kartı bağlamak

Merhaba şu an kullanmakta olduğum laptop Lenovo Y520:
  • İ7 7700HQ işlemci
  • 16 GB RAM
  • GTX 1050 Ti ekran kartı
  • 256 GB SSD
  • 2 TB HDD
Sahip bir model. 2 tane USB 3.0, 1 adet USB 3.1 Type C portu bulunmakta. Okuduklarıma göre Type-c Portu 10 Gbps aktarım hızına sahip. Bu girişe harici ekran kartı takılabilir mi? Yoksa sadece PCI Express veya m2 portuna mı takabilirim?

Portun thunderbolt desteği varsa neden olmasın. Fakat şu bilgiyi de vereyim, eğer e-Gpu takmak istiyorsan amazone, gearbest vs. sitelerde 85-150 ₺ arasında satılan dönüştürücü adaptörler iş görmez, duruma göre 1 adet ekran, 1 adet güç kaynağı ister. Ama Asus, Alienware, Razer gibi bazı üreticiler e-gpu standı satmakta ve sadece laptop ekranından thunderbolt ile görüntü almanıza olanak sağlamakta. Fiyat olaraksa boş kutusu bile dolar 3.50-4.00 civarındayken 500-700 arası oynuyordu. E bir de boş kutuya kart lamak lazım derken fiyatı 1.500-2.000 liraya oturuyor. Akıl karı mı sen düşün..

Merhaba şu an kullanmakta olduğum laptop Lenovo Y520:
  • İ7 7700HQ işlemci
  • 16 GB RAM
  • GTX 1050 Ti ekran kartı
  • 256 GB SSD
  • 2 TB HDD
Sahip bir model. 2 tane USB 3.0, 1 adet USB 3.1 Type C portu bulunmakta. Okuduklarıma göre Type-c Portu 10 Gbps aktarım hızına sahip. Bu girişe harici ekran kartı takılabilir mi? Yoksa sadece PCI Express veya m2 portuna mı takabilirim?
GPU yetersiz kalıyorsa cihazı elden çıkartıp daha üst bir modeli satın almak e-gpu dan daha iyi ve ileriye dönük bir seçenek.

E napalım? Anakartta gömülü ekran kartını ısı tabancasıyla söküp değişmek daha mı akıl karı?... 😒
böyle bir şeyin mümkün olduğunu düşünmüyorum. mümkün olsa bile e-gpu dan daha pahalıya gelebilir.

pratikte laptoplar yükseltilebilir cihazlar değiller bunun bilincinde olup satın almak gerekir.

GPU yetersiz kalıyorsa cihazı elden çıkartıp daha üst bir modeli satın almak e-gpu dan daha iyi ve ileriye dönük bir seçenek.

böyle bir şeyin mümkün olduğunu düşünmüyorum. mümkün olsa bile e-gpu dan daha pahalıya gelebilir.

pratikte laptoplar yükseltilebilir cihazlar değiller bunun bilincinde olup satın almak gerekir.
işte arkadaş konuşmak için konuşmuşta akıl karı mı falan demiş bende ona sordum anakarttan söküp değişmek mi akıl karı olan diye.

yoga 530 var bendede 1 tb ssd 32 gb ram var üstünde 10k değeri var ama ekran kartı vega 3 napayım şimdi ben anakarttan mi değişeyim ekran kartını😂

mecbur harici çözümler bakıyoruz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı