USB veya CD olmadan işletim sistemi kurulumu

Av2xnn

Centipat
Makaleler
10
Daha fazla  
Merhaba dostlar, size kendi bulduğum bir yöntemden bahsetmek istiyorum. Geçen gün USB olmadan işletim sistemi nasıl kurulur diye araştırıyordum ama düzgün bir kaynak bulamadım. Sonradan fark ettim ki Ventoy programı ile herhangi bir SSD veya HDD'yi USB olarak kullanabiliyoruz. Bunun için Ventoy'u indirikten sonra ZIP'in içindeki "Ventoy2Disk.exe" adlı programı çalıştırıp, Options kısmından "Show All Devices" seçeneğini açık hale getirmeniz gerekiyor. Sonrasında Device kısmından istediğiniz diski seçip (Aman ha dikkatli olun, sakın yanlış diski seçmeyin) "Install" butonuna tıklıyorsunuz ve Multi Bootable diskimiz hazır hale geliyor. Win+E kısayolu ile Dosya Gezgini'ni açıyoruz ve "Ventoy" adlı diskin içine ISO dosyamızı atıyoruz. Ben Arch Linux'un ISO dosyasını kullandım, siz istediğiniz ISO dosyasını atabilirsiniz. Ve son olarak bilgisayarımızı, Ventoy yazılımını hangi diskinize kurduysanız oradan boot ediyorsunuz ve işlem bitiyor. Bu yöntemi ben kendim Ventoy'da gezinirken buldum ve sizle paylaşmak istedim, herkese iyi tatiller dilerim

Bu yöntem örneğin kulanmakta olduğumuz C diskini seçersek zira bu diski biçimlendiriyor kurulum yaparken bu şekilde nasıl kullanabileceğiz diskide içerisine ISO dosyamızı atabileceğiz bu program buna imkan veriyor mu?

Bölüm yapılandırması kısmından ISO dosyalarını atmak için ne kadarlık bir bölüm olşturmasını ayarlayabiliyorusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…