USB Wi-Fi adaptör tavsiyesi

Cevap için teşekkürler Misty

Benim öğrenmek istediğim aslında şu. Laptopun wireless adaptörü ( yanlış söylemişte olabilirim ) İşlevini yerine getiremediği için harici bir ürün olan wifi adaptör mü takmış oluyorum? Yani bu almak istediğim wifi adaptör, laptoptakini devre dışı bırakıp bu ürünle mi modemle bağlantı kurmuş oluyor? Bu konularda hiç bilgim yok. Youtube da bir videoda gördüm. Yazılımı kurduktan sonra laptopun wireless arama kısmından wifi adaptörün adını bulup bağlandı. Doğru mu anladım acaba. Tam bilmiyorum. Android telefonda 32 megabit hız aldığım modemden, laptopta 5, 7 ya da 15 hız ancak alabiliyorum. Belki de laptop 12 yaşında olduğu için artık işlevini yerine getirmiyor. Bilemedim.

Misty

Cevabın altına eklemiş olduğun realtek yazılımı tüm usb wifi ler için uyumlu mudur?

1. Evet, bu adaptörü taktıktan sonra laptopun kendi içindeki adaptör yerine sizin taktığınız adaptör kullanılmış oluyor, bunu aygıt yöneticisinden de kontrol edebilirsiniz.
2. Hayır, sadece bu adaptör ile uyumludur (RTL8812BU). Aynı adaptörün AC1300 olarak geçen başka bir modeline sahibim ve ben de o linkteki driver'ı kurdum.

Misty

2 sorum daha var.

Sanırım sen bu ürünü bilgisayarına kurdun. Çekim hızı arttı mı?

Benim laptop 12 yıllık olduğu için Acer Aspire E1 - 571 model Usb 3.0 okumuyor. Bilgisayarım kısmından girip işlem yapıyorum. Bu ürünü alsam uyar mı?

Teşekkür ederim Misty

Tp link Td W 9970 modem almıştım ve Vdsl internete geçtim. Bu modem android telefonlarda çekim gücü iyiydi fakat 12 yıllık laptopta çekim yerlerdeydi. Bugün ade ettim ve iade etmeden önce de aynı gün kargoyla Tenda V12 AC 1200 modem sipariş etmiştim. BugünTenda modemi kurdum ve hem android telefonda, hem 12 yıllık laptopumda hem de alt katta oturan abimin laptop ve bilgisayarda 30 megabit 33 megabit hızı yakaladım. Uzun yıllar Sorunsuz kullanmak dileğiyle. Usb Wifi Adaptöre gerek kalmadı.

Cevaplar için tekrar teşekkür ederim Misty

Son düzenleme:
1. Bundan önce daha eski bir adaptör kullanıyordum ve o adaptörle en fazla 70 Mbps hız alabilirken bu adaptörle 280 Mbps alabiliyorum.
2. Uyar fakat laptop USB 2.0 olduğu için ürünü tam kapasitede kullanamazsınız.
Rica ederim.

280 Mbps hızı ben rüyamda bile görmedim.
Bizim buralar hep bakır kablo.

Ürünü hala kullanıyorum 100 Mbit internetim varken sorunsuz yeterek çalışıyordu 500Mbit internete geçince 230 Mbit veri aldığını fark ettim. Ürün hala sorunsuz çalışıyor.

Kral hala kullanıyor musun? Steam'de RDR2 indirirken sınırsız Wi-Fi ile yavaş yükler mi mesela?

Merhaba konuyu tekrar hortlatıyorum, üniversite yurdunda kalıyorum modemin sinyal gücü zayıf olduğundan odamda internete erişim sağlayamıyorum. Genelde interneti kullanım şeklim oyun oynamak, toplantılara ve canlı derslere katılmak fakat yüksek performanslı, 10-15 metre de sıkıntı yaratmayacak, kopma sorunu yaşatmayacak bir adaptör aramaktayım. Bütçem 1000 lira civarı.Yardımcı olursanız sevinirim.

Laptopa takacağın adaptör mü yoksa prize takacağın menzil genişletici mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…