USB Wi-Fi dongle USB yığın depolama aygıtı gibi görünüyor

Twinkys

Decapat
Daha fazla  
Gerçekten kafayı sıyırmak üzereyim Realtek diye kayıtlı olan dongle ağ bağdaştırıcıları içinde gözükmüyor ve Wi-Fi'ya bağlanamıyorum. Aygıtlar ve yazıcılar kısmını açtığımda Realtek olan dongle disk olmuş ve içinde USB yığın depolama aygıtı yazıyor. Benim dongle HDD gibi sanıyor PC.
Gerçekten kafayı sıyırdım hiçbir yerde çözümü yok. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam

USB aygıtlarındaki genel sıkıntılardan ziyade PC USB portlarında da sorun teşkil etme durumu mevcut. Örn.; herhangi bir USB aygıt 1. portta PC’e kendini tanıttıysa 1. portta kayıtlı kalıyor. Yer yer rastladığım, PC reset durumunda açılırken “Loading” yazan ekran bekleme sonlanmıyordu. Çözümü ise o an takılı olan aygıtın fişini çekmek gibi bir sonuçla durum gerçekleşiyordu. Aklında bulunsun diye açıklama gereği duydum.

Söz konusu yaşadığın sıkıntıyı ise USB portları PC aygıt yöneticisinden kaldırıp tekrar yükleyerek çözebilirsin. Çünkü, üst üste USB portlarda farklı cihazları geçici dahi olarak kullandığımızda o port yaşadığın gibi sorunlar çıkarıyor.

Umarım tavsiyem çözüme kavuşmana yardımcı olur. Kolay gelsin.

Yani sanırım dünyada tekim bu konu açısından çok ilginç 1.5 yıldır kullandigim dongle bu aksam 22.50 sıralarında evde elektrik gittiği için kendini HDD sanıyor çok ilginç yarın sabah portlari silip tekrar yükleyeceğim acaba farklı bir öneriniz ya da portlar hakkında bildiğiniz başka bir şey var midir acaba çok teşekkürler iyi geceler.

USB güncellemesi yapabilirsiniz, anakart güncellemesi yapabilirsiniz. Dongle takmış olduğunuz portu belirleyip sonrasında o portu kaldırıp Dongle’ı takarak sağ click ile Aygıt Yöneticisi üzerinden güncelleme yapabilirsiniz. Çünkü bahsettiğim gibi UsB aygıtlar kendilerini USB portlara kopyalayıp çok sık olmasada çakışmaya sebep olabilen cihazlar. Örnek verdiğim gibi saçma bir şekilde PC açılışında Masaüstü ekranına geçişi engelleme durumunu da ben yaşadım. Deneyin bunlar çözüm olmazsa eğer alternatifleri araştırıp çözüme ulaşırız.

Yardımın için çok teşekkürler her şeyi denedim dün gece 12'den beri deniyorum ümidimi kesmişken rastgele bir siteye girdim CTRL alt ESC yaptım sonra eski haline dongle haline geri döndü gerçekten denemediğin yok kalmamıştı çok teşekkür ederim tekrardan konu kapanabilir.

Dostum tamamen aynı sorunla karşı karşıyayım ne olur yardım et dediğini yaptım hiçbir şey değişmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…