USB Wi-Fi vs PCI-e Wi-Fi

Daha fazla  
Selam. Biraz komplike bir soru olabilir ama bir sorum olacak. Benim bilgisayar kasam Cooler Master nr200. hem altta 3 slot hem de üstte 2 slot toplamda 5 slot yuva mevcut. Benim güç kaynağım ATX boyutta ve ekran kartım uzun olduğum için ekran kartımı dikey kullanmam mümkün değil. Dolayısıyla ekran kartını alttaki slota takmam gerekiyor. Şimdi gelelim asıl konuya, ekran kartım 2.5 slot kapladığı için anakartın altında kalan PCI-e X1 slotlarını ekran kartı yüzünden kullanamıyorum. Lakin duyduğum kadarıyla PCI-e X1 riser kablosuyla başka bir yere takmam mümkünmüş Wi-Fi kartını. Yani üstteki 2 slottan birine takabilirim. Şimdi diyeceksiniz, bu kasa sadece mini ITX ile mini dtx anakart destekliyor ve bu anakartlarda PCI-e X1 slotu yok diyeceksiniz. Ancak bu kasaya bazı boyutlarda Micro ATX anakartlar sığıyor. Burada bir sorun daha oluşuyor ve o da eğer dediğim gibi yaparsam işlemcimi nasıl soğutacağım bilmiyorum zira stok soğutucu kullanıyorum. Yani brakete ilk başta fan koyup soğutmayı iyi sağlarım diye düşünmüştüm ancak bu fikir aklıma gelince ne yapacağımı bilemedim. USB Wi-Fi alıp direkt bunları düşünmesem mi yoksa bununla uğraşayım mı bilemedim. Umarım kafanızı karıştırmadan size anlatabilmişimdir durumumu. Not: Stok soğutucu kullanıyorum ve sistemin parçaları hazır ancak daha toplamadım. İşte sistemin özellikleri:
AMD Ryzen 5 5600 işlemci.
B450M K-ıı anakart.
ASUS TUF RTX 3070 Ti ekran kartı.

1723366928665.jpeg

IMG_0124.jpeg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı