Usb Wireless Anteni Önerileri

JpnTr

Kilopat
Merhaba technopat ailesi, Usb wireless anten önerilerinizi bekliyorum Üniversite yurdunda kalıyorum kampüs yaklaşık olarak 800 metre uzakta ve yurdum ile kampüs arasında bina engeli yok. Hangi marka-model antenler ile okul internetine erişebilirim ? Eğer öğrenci bütçesini sarsacak ise en uygun şekilde 200-400 metre arası iyi performans alacağım antenler hangileri olur ?

Mesela Kinamax Çift Anten 300Mbps USB WİRELESS ADAPTÖR GittiGidiyor'da 93967767 bu ürüne benzer ancak 50TL bütçeyi geçmeyecek ürün tavsiye edebilir misiniz ?

Bu konuyu merak ediyorum, sinyal gücüne göre işleyen bir durum söz konusu olacağı için mümkün olmasını beklemiyorum :

Okulda yayın yapan verici, halihazırda 500mt çapında bir alana azalan sinyal seviyesiyle hizmet sunuyorsa, senin 800mt ötedeki antenin 300mt'de olmayan bir sinyali alamaz. Ayrıca fiziksel bina hariç, elektrik telleri/direktleri/hatları, leylek yuvaları ve nekrotelekominikasyon şebekeleri de etkiler bağlantıyı.

Şöyle bir durum da söz konusu ki, WiFi antenler eski televizyon antenleri gibi (hatırlayan vardır di mi o kadar yaşlanmadık, biz daha ölmedik!) yöne bağlı olarak sinyal alımını veya gönderimini değiştirirler. Ev ve mekanlarda kullanılan çoğu anten yarıküre şeklinde sinyal verecek şekildedir. Oysa çoğu rekor ve mesafe denemesinde antenler yönlendirilmiştir.

Sadece buraya bağlı kalma, üniversitende Elektrik-Elektronik Mühendisliği fakültesine de sor, onlar bu tür durumlar için dersler alıyorlar. Ayrıca laboratuvarları var, bir iki kişiye kahve bira ısmarlayarak Pringles kutusundan da anten güçlendiricisi pekala yapılabilir.

Mert Cab Urcan, bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum size, okulda her noktada eduroam internet yayını mevcut ve çok güçlü vericiler var Huawei markasına ait. Az çok bilişim ile ilgilendiğim için biraz araştırma ile yapılabileceğini öğrendim. Ve okulda arkadaşımın tanıdığı bir hoca 1km uzaklıktan okulun ağına bağlana biliyormuş. Eğer konuşabilirsem hoca ile marka ve model isteyeceğim kendisinden ancak 70 liradan fazla ise almayı düşünmüyorum.

Elimde anten mevcut değil, olsa kendi imkanlarım ile bir şekilde sinyalleri güçlendiririm aslında değişebilen harici anten almayı istiyorum memleketime gittiğimde 90lık çanaklara bile bağlayabilme imkanım var. Açıkçası benim istediğim şey şimdilik normal bir anten olması seyehatlerde de taşıyabilmem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Tp-Link WA7210G işinize yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…