Usb wireless aygıtının değişmesi GPU kullanımına nasıl etki eder?

Makaleler
23
Öncelikle GPU Auslatung (Almanca) Türkcesini bilmiyorum kusura bakmayin google'ye sordum oda bilmiyor. GPU Stress olmasi lazim ingilizcesinin... Herneyse direk konuya gecmek istiyorum...

2 hafta kadar önce kendi kendine ilginc bir sorun olusmustu bilgisayarimda.
Sorun online oyunlarda gpu stress'in sürekli %90'larin üzerinde seyretmesi ve pingimin sürekli yükseklerde olmasiydi. Yapilacak herseyi denedim, sürücü güncellemesinden tutun, format atmaya, farkli ekran kartiyla denemeden tutun, farkli sogutucu denemeye kadar. Lakin hic cözüme ulasamadim...

En son wlan stick degistirmeyi denedim, eski belkin marka usb wlan stick'i , fritz usb wlan stick N v2 ile degistirdim. Ve hem gpu stress hemde ping normale döndü... Acaba modemim'de fritzbox oldugundan midir ping'in düsmesi bilmiyorum... (Marka uyumlulugu) Lakin ping ile gpu stress arasindaki iliskiye hicbir anlam veremedim...

Su an hicbir sorun yok, online oyunlarda olsun, genel performans olsun hersey yolunda.
Lakin wlan stick degistirmenin gpu stress ile ne alakasi var, beynimi yakti bu soru. :)

Sistemim imzamdaki Microstar sistemdir... Kisa özellikler.
  • ECS marka (Modelini bilmedigim bir Mainboard) (Aida64 bile bulamadi...)
  • Intel I7 3770 Islemci
  • ECS Geforce Gtx 650
  • 16 Gb DDR3 Ram
  • 256 GB SSD
  • 4 TB HDD (Oyunlar burada kurulu)
Adetim degildir pek lakin biraz beyin firtinasi yapmak icin konuya @Recep Baltaş, @Murat5038, @BilgisayarKurdu, @Muhsin Bayram, @Ali Güngör ve diger tecrübeli arkadaslari davet ediyorum...

Pingin yükselip alçalması Ethernet, Wireless, Server ve bağlanan bilgisayarlara bağlı olarak düşüp alçalabilir. GPU'da stres olmasının sebebi ise pingin yüksek olup bağlantı hızının düşük olmasına bağlı artma yaşanabilir. Çünkü GPU gelecek veriyi işleyip göndermesi gerekiyor bağlantı düşük olunca gpu gelecek veriyi almaya ve veriyi göndermeye uğraşıyor, bu yük altına alınmasına sebep oluyor.
Sorun düzeldi ise kafana takma derim. Zaten anakart ve ekran kartın aynı marka. Marka zaten düşük seviye donanımlarla biliniyor. Bu gibi hataların çıkması doğal sayılır. Zaten sorunun wireless aygıtı kaynaklı olduğunu bulmuşsun.

Ayrıca Auslatung değil Auslastung olduğu için birşey bulamamışsın. Auslastung(Kullanım), GPU kullanımı olarak geçiyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı