USB'deki bilinmeyen disk nedir?

Feath7800

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar USB ile Rufus üzerinden bilgisayarıma format attım fakat sorunlu olduğu için bir daha format atmayı planıyorum, bu USB'deki disk nedir?
1739997525997.png

1. Komut istemini yöneticisi olarak çalıştırın.
  2. Açılan pencereye diskpart yazıp çalıştırın.
  3. Açılan komut penceresine list disk yazıp çalıştırın.
  4. Komut çalıştıktan sonra sisteme bağlı olan diskleri listelenecektir.
  5. Karşınıza aşağıdaki gibi bir liste çıkacaktır. Bu listede formatlamak istediğiniz diskin numarasına göre komut girmeniz gerekir. Formatlamak istediğiniz diski örneğin disk 0 ise select disk 0 yazarak seçiniz. select disk X yazıp silmek istediginiz diski seçin.
  6. Buradaki X değeri formatlamak istediğiniz diskin ismidir.
  7. Select disk ile seçtiğiniz diski clean komutu aracılığıyla formatlayabilirsiniz.
  8. Clean komutu ile seçilen disk temizlendikten sonra sırasıyla "create partition primary" ve "select partition 0" komutlarını kullanarak temizlenen bu diske yeni bir bölüm açın.
  9. "active" komutunu kullanarak oluşturduğunuz bu bölümleri etkinleştirebilirsiniz.
Disk 0 örnek amaçlı yazdım yanlışlıkla aynısını yazmayın sistemi silersiniz.

USB'nin BIOS'ta gözükmesi için EFI denilen bir bölüm oluşturulur. Boyutu genelde 30 MB ile - 100 MB arasında olur. Rufus ile yeni bir format USB'si yaptığınızda bu bölüm ya yeniden oluşur ya da olan bölüm düzenlenir. Bulunmasında sakınca yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı