USB belleğimi sabah sorunsuz kullanırken daha demin tekrar kullanmak istedim. Sistemime taktım ancak içerisinde 3 adet tuhaf dosya hariç hiçbir şey yok. Gizli dosya falan da yok yani. Sanırım virüs bulaştı. Şöyle fotoğraf ile göstereyim:
Açtığımda ise böyle gözüküyor:
İçerisinde önemli fotoğraflar vardı, bunları ücretsiz bir şekilde kurtarmam lazım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sorunu çözdüm, aynı sorunu yaşayanlar için çözümü paylaşıyorum:
1. Arama kısmına cmd yazıp komut istemini
yönetici olarak çalıştırın.
2. Açılan komut istemi penceresinde chkdsk E: /f yazarak check disk işlemini başlatın. (benim diskim E: olduğu için E: yazdım, siz diskinizin harfi neyse onu yazmalısınız.)
3. İşlem tamamlanana kadar bekleyin.
İşlem bittikten sonra diskin içerisinde oluşan FOUND.000 isimli klasörün içerisinde birçok .CHK uzantılı dosya bulacaksınız. Bu .CHK uzantılı dosyaları da bir şekilde .JPG'e dönüştürmemiz gerek. Bunun için ben şu yöntemi kullandım ancak daha kolay ücretli program seçenekleri de var, dilediğinizi kullanabilirsiniz.
FOUND.000 klasörünün içerisine .bat uzantılı bir metin dosyası oluşturup içine ren *.chk *.jpg yazıyorum ve çalıştırıyorum. Tüm dosyalar .jpg uzantısına dönüyor. Benim diskimdeki tüm dosyalar fotoğraf idi, o yüzden .jpg'e dönüştürdüm. Eğer diskinizin içinde farklı türden dosyalar varsa nasıl bir yol izlemek gerekir maalesef bilmiyorum.
NOT: Benim diskim bozulmadan önce içerisinde yaklaşık 8 bin dosya varken sadece 6 bin küsür kadarını kurtarabildim. Sorunun neyden kaynaklandığını bilmiyorum ancak belleğimde fiziksel bir sorun olabileceğini düşünüyorum.
Benim verilerim o kadar mühim değildi o yüzden disk üzerinde yapabileceğim her şeyi denedim. Ancak sizin diskinizde çok önemli veriler varsa, diskte fiziksel bir hasar olma ihtimalini göz önünde bulundurarak hiçbir işlem yapmadan profesyonel veri kurtarma merkezlerinden yardım almanızı tavsiye ederim.