USB'den bilgisayara trojan bulaştı

AhmedEfeYüksel

Hectopat
Daha fazla  
Çıktı çıkarmak için USB bellek götürmüştüm kırtasiyeye en son USB'yi oradaki bilgisayara takmıştım. Dün gece USB'yi bilgisayara taktım ve USB'in içinde bir dosya vardı ve dosyayı açmaya izniniz olmayabilir diyordu normalde dosya filan yoktu. Sonra Kaspersky 2 tane trojan buldu ve sildi. Sonradan bilgisayar yeniden başladı ve tam tarama başlattım ve hiçbir şey bulamadı. Sonradan USB'yi okuldaki bilgisayarda biçimlendirdim ki format olsun. USB'yi kullanmaya devam etmeli miyim ve herhangi bir sorun yaşar mıyım? Okuldaki bilgisayarda bir sorun yok bilgisayar kapatıp açıldığında eski haline geliyor.
USB'yi taktıktan sonra YouTube'un alt tarafı değişti ve böyle oldu çok garip.

resim_2025-04-22_173520798.png

USB'yi tarattınız mı? USB'yi taratıp virüs varsa temizleyin. Virüs yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz, sorun olmaz. Bilgisayarınıza virüs bulaşınca bilgisayarınızı atıyor musunuz? Atmıyorsunuz, kullanmaya devam ediyorsunuz. USB'yi de aynı şekilde kullanabilirsiniz.

USB belleği tarayın, bir şey çıkarsa temizleyin.

Çıktı çıkarmak için USB bellek götürmüştüm kırtasiyeye en son USB'yi oradaki bilgisayara takmıştım. Dün gece USB'yi bilgisayara taktım ve USB'in içinde bir dosya vardı ve dosyayı açmaya izniniz olmayabilir diyordu normalde dosya filan yoktu. Sonra Kaspersky 2 tane trojan buldu ve sildi. Sonradan bilgisayar yeniden başladı ve tam tarama başlattım ve hiçbir şey bulamadı. Sonradan USB'yi okuldaki bilgisayarda biçimlendirdim ki format olsun. USB'yi kullanmaya devam etmeli miyim ve herhangi bir sorun yaşar mıyım? Okuldaki bilgisayarda bir sorun yok bilgisayar kapatıp açıldığında eski haline geliyor.
USB'yi taktıktan sonra YouTube'un alt tarafı değişti ve böyle oldu çok garip.

Eki Görüntüle 2475511

Kırtasiyedeki bilgisayardan USB'ye oradan da senin bilgisayarına bulaşmış anladım.
Kaspersky bulup silmiş iyi ama o YouTube'un değişmesibilgisayarına tam bulaştığını gösteriyorusbyi biçimlendirmen USB'yi.
Temizlemiş ama bilgisayarı temizlemez.
Bilgisayarına tam detaylı tarama yap başka antivirüs programlarıyla da kontrol et.
Bilgisayarın tam temizlendiğinden emin olmadan USB'yi tekrar takmayoksa USB yine kirleniryani sorun yaşama ihtimalin var eğer bilgisayarı tam temizlemezsen önce bilgisayarı güzelce temizle sonra USB'yi kullanmaya devam edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı