USB'den virüs bulaşır mı?

Samurayy

Decapat
Daha fazla  
Selam millet. Geçenlerde USB belleğimi okuldaki bilgisayara taktım. Bugünde kendi bilgisayarıma takınca dosyalar direkt açılmadı. Disk(h) yazıyordu. Üstüne tıkladığımda ise hata verdi ve USB belleğin virüslü olduğunu bu nedenle açılamadığını söyledi. USB'deki disk(h) yi sildim. Sonra USB'yi çıkartıp Windows Defender'dan virüs taraması yaptım ve bir şey çıkmadı. Sizce virüs bulaşmış mıdır veya bulaştığını nasıl anlayabilirim?

İçinde önemli bir şey yoksa biçimlendir benimkine bulaşmıştı Kaspersky temizledi önemli şeyleri aldiktan sonra garanti olsun diye biçimlendirdim. Yani Kaspersky kolayca buluyor anlayacağın.

Virüs bulaşmış olabilir. Daha gelişmiş Anti-Virüsler ile tarama yap. Örneğin : Malwarebytes,BitDefender,Kaspersky. Ayrıca herhangi bir bilgisayara taktığın usb belleği kendi bilgisayarına takmanı önermem, çok kolay virüsler yayılabilir. Tabi virüs olmadığından eminsen istediğini yapabilirsin.

İçinde önemli bir şey yoksa biçimlendir benimkine bulaşmıştı Kaspersky temizledi önemli şeyleri aldiktan sonra garanti olsun diye biçimlendirdim. Yani Kaspersky kolayca buluyor anlayacağın.
Arkadaşın dediği gibi önce USB'yi biçimlendirip sonra tarama yapman daha sağlıklı olur.

Avast ile yaptım kötü yazılım bulundu dedi ve temizledi ama ücretsiz hali ne kadar iyidir onu bilemem.

Önemli şeyler yoktu aslında bir de USB'yi çöpe attım

Format atsam mı onu düşünüyorum şunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çöpe atmasaydin iyi olurmus biçimlendirip kullanabilirdin ama format atmanq gerek olduğunu sanmıyorum. İstersen Kaspersky free ile de tarat illa rahat edemem diyorsan ama Avast da yeterli olmuştur büyük ihtimalle

Çöpe atmasaydin iyi olurmus biçimlendirip kullanabilirdin ama format atmanq gerek olduğunu sanmıyorum. İstersen Kaspersky Free ile de tarat illa rahat edemem diyorsan ama Avast da yeterli olmuştur büyük ihtimalle.

Evde çok fazla USB var zaten sorun olmaz. Bir de Avast ile yaptıktan sonra Malwarebytes ile de tarama yaptım yine kötü yazılım bulundu dedi bende format attım şu anda yeni gibi PC.

Son düzenleyen: Moderatör:
evde çok fazla usb var zaten sorun olmaz.birde avast ile yaptıktan sonra Malwarebytes ile de tarama yaptım yine kötü yazılım bulundu dedi bende format attım şuanda yeni gibi pc.

Günümüzdeki AV çözümleri fazlasıyla yeterli olurdu, format en son çözüm olmalıydı. Ama olsun, şu an temizdir sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…