Windows 10 USB çalışmıyor, PC açılınca imleç gözükmüyor, touchpad çalışmıyor. FN ile beraber F tuşları da çalışmıyor. USB sürücülerini güncelledim, olmadı. PC'yi 3 kere sıfırladım, olmadı. BIOS ayarlarını sıfırladım, olmadı. USB çalışmadığı BIOS güncellenmiyor. Zaten BIOS bayağı eski gibi. Kısacası neredeyse her şeyi denedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Windows 10 USB çalışmıyor, PC açılınca imleç gözükmüyor, touchpad çalışmıyor. FN ile beraber F tuşları da çalışmıyor. USB sürücülerini güncelledim, olmadı. PC'yi 3 kere sıfırladım, olmadı. BIOS ayarlarını sıfırladım, olmadı. USB çalışmadığı BIOS güncellenmiyor. Zaten BIOS bayağı eski gibi. Kısacası neredeyse her şeyi denedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Laptop ve yeni almadım hatta eski diyebilirim. Bu hatalar aslında klavye driver'ı yükledikten sonra 2 ay önce olmuştu. Sonra bir şekilde düzeldi. Ama 3 gün önce bir anda yine aynı şekilde oldu. USB girişi çalışmıyor ve bilgisayar açılınca imleç gözükmüyor. BIOS menüsü de bayağı eski gibi çünkü çok fazla seçenek yok.
Laptop ve yeni almadım hatta eski diyebilirim. Bu hatalar aslında klavye Driver'ı yükledikten sonra 2 ay önce olmuştu. Sonra bir şekilde düzeldi. Ama 3 gün önce bir anda yine aynı şekilde oldu. USB girişi çalışmıyor ve bilgisayar açılınca imleç gözükmüyor. BIOS menüsü de bayağı eski gibi çünkü çok fazla seçenek yok.
Laptop ise bazı laptoplarda F klayve BIOS'tan açılıyor.
Diğer hususlara gelirsek ya virüs kapmış ya da bir program klavye ve USB driver'larını engelliyor ya da pasif hale getiriyor.
Eğer harici bir klavye bulabilirsen (ve çalışırsa) BIOS'u sıfırla sonra temiz bir Windows kurulumu yap.
Eğer hala düzelmiyorsa bilgisayarın ömrünü tamamlamıştır.
Laptop ise bazı laptoplarda F klayve BIOS'tan açılıyor.
Diğer hususlara gelirsek ya virüs kapmış ya da bir program klavye ve USB driver'larını engelliyor ya da pasif hale getiriyor.
Eğer harici bir klavye bulabilirsen (ve çalışırsa) BIOS'u sıfırla sonra temiz bir Windows kurulumu yap.
Eğer hala düzelmiyorsa bilgisayarın ömrünü tamamlamıştır.
Az önce uygun driver yüklemesi için bi siteden uygulamasını yükledim. Bilgisayarın modeline göre tüm driverleri buldu ve yükledi. Bu sefer olcak diye düşündüm ama olmadı. Hatta bundan önce klavye de çalışıyordu şimdi çalışmıyor. BIOS u sıfırlayın demişsiniz. En az 10 kere sıfırladım değişen bir şey olmadı. Windows kurulumunu için de, 3 kez bilgisayarı sıfırladım. 5 kez falanda yeniden kurdum ama değişen bişey olmadı. Bilgisayar ömrünü tamamlamıştır demişsiniz ama daha 3 gün önce çok güzel çalışıyordu. Neden böyle oldu anlamadım.
Az önce uygun driver yüklemesi için bir siteden uygulamasını yükledim. Bilgisayarın modeline göre tüm driverleri buldu ve yükledi. Bu sefer olacak diye düşündüm ama olmadı. Hatta bundan önce klavye de çalışıyordu şimdi çalışmıyor. BIOS'u sıfırlayın demişsiniz. En az 10 kere sıfırladım değişen bir şey olmadı. Windows kurulumunu için de, 3 kez bilgisayarı sıfırladım. 5 kez falanda yeniden kurdum ama değişen bir şey olmadı. Bilgisayar ömrünü tamamlamıştır demişsiniz ama daha 3 gün önce çok güzel çalışıyordu. Neden böyle oldu anlamadım.
Eğer sıkıntı yazılımsal değil ise donanımsaldır belki. USB girişleri oksitlenmiş ya da sarsıntıdan dolayı kırılmış olabilir. Eğer bilgisayarı tam gittiğini düşünüyorsanız bataryasını söküp içine bakabilirsiniz. Eğer dediğim gibi olmuşsa o bilgisayar kullanılmaz hale gelmiş olabilir. Tavsiyem tamir ettirmeyin, yenisini alın. Eğer bilgileriniz içinde ise içindeki HDD'yi çıkarıp muhafaza edebilirsiniz