USB'ye herhangi bir Linux kurulabilir mi?

tecnoemo

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Size uzun zamandır sormak istediğim bir soru soracağım USB'ye herhangi bir Linux kurulur mu Mint, Ubuntu gibi Linux kurulur mu kurulursa nasıl kurulur? Benim bildiğim Kali'de öyle bir özellik var diğer Linux'lar da var mı? Eğer böyle bir şey varsa ya da yoksa herkesin mesaj yazmasını bekliyorum herkese iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, mümkündür. Bunu yapmanız için 2 seçenek mevcut;

1. Live-ISO'lar: Live özelliği barındıran ISO'lar sistemi USB'de açıp OS'i denemenize olanak sağlar. Ancak dosyalar/ayarlar vb. veriler kaydedilmez, ilk kurulduğu gibi kalır.
  2. OS'i USB'ye kurmak: Sanırım sizin bahsettiğiniz şey bu. Zamanında Mint'i USB'ye kurmuştum ancak performans çok düşüktü ve USB ısındığı zaman sistem kullanılamaz derecede yavaşlıyordu. Kısaca tavsiye ettiğim bir yöntem değil ancak yapılabilir ve denenebilir.
İyi sosyaller.

Linux dağıtımlarının %90'ından fazlası canlı ortamı destekliyor. Yapmanız gereken sadece Linux dağıtımını USB'ye yazdırmak. Bu kadar.

Ventoy veya Rufus kullanabilirsiniz.

Ben Live OS USB demiyorum. Benim demek istediğim OS'u USB'ye kurmak. Yani Arch'taki gibi verilerin kaydedilmesi, Mint mağazadan bir şey indirebiliyoruz ya onları USB'de yapmak gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Linux sistem USB'ye kurulduktan sonra önyükleyici eğer GRUB ise GRUB kurulurken --removable argümanı ile kurulması gerek. Bu sayede önyükleyici, taşınabilir bir şekilde sistemler üzerinde ayağa kalkabilir hâle gelir.

Örnek bir GRUB kurulumu:

Bash:
# UEFI, 64 Bit sistemler için
sudo grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id='Arch Linux' --removable

Technopat Haberler

Geri
Yukarı