USB'ye sadece clover boot menuyu nasıl yazdırabilirim?

Ekins

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 12650H - RTX 4070 Mobile - 16GB DDR5 - 1TB SSD
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Hackintosh için kurulum usb hazırlıyoruz ya. İçinde hem clover boot menu hem de mac için kurulum dosyaları bulunuyor. İşte ben o kurulum dosyalarını değil de sadece boot menu den usb yi seçtikten sonra clover boot menu gelsin istiyorum. Mac zaten kurulu. Teknik nedenlerden disk üzerinden boot edemiyorum usb'den ediyorum. Ama 16 gb usb boşa gidiyor. Ben daha düşük boyutlu bir usb'ye clover'ı yükleyerek ve onun üzerinden boot ederek açacağım mac'i. Bunu nasıl yaparım? Clover'ı tek başına nerede bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun o değil ki. Ben usb'den boot ederek harici bir diskteki mac'i acmak istiyorum. Ve bunu usb de en az alan kullanarak yapmak istiyorum. Koca hackintosh kurulum dosyalariyla değil. Clover boot menu isimi görüyor ve sadece onu yazdirmak istiyorum usb'ye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici diske macosx kurulur mu bilmiyorum. Ama eğer kuruluyor ve çalışıyorsa mantığın aynı olması lazım. Usb deki clover gibi harici diskdeki cloverde bootta görünmesi lazım. Kurulum usb sindeki clover dosyalarını harici diskin efi bölümüne taşırsanız usb kullanmak zorunda kalmazsınız sanırım. Diskin efi bölümüne cloverin nasıl taşınacağı Recep Baltaş hocanın Mavericks kurulum rehberinde var.

Sistem raid 0 olan disklere yüklü olduğu için efi yi kopyalayamıyorum raid bölümü gözükmüyor. Gözükmesin zaten. Ben usb ile açmak istiyorum. Usb ye "sadece clover ı" nasıl yazdırabilirim ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı