Biraz önce USB bellekten bilgisayarıma kopyalama yaparken bende benzer bir sorun yaşadım. FAT32 formatlı USB 3.0'a belleğe 1 ay kadar önce yaklaşık 10 mb/saniye hızla yazdığım 5 GB'lık dosyaları şimdi bilgisayarıma 1 mb/saniye hızla geri kopyalıyordu ve kopyalama sayacı 1 saatin üzerinde gözüküyordu.
Bilgisayardan USB belleğe kopyalarken ki hızını hatırladığım için burada bir sorun olduğunu anladım ve 10 dakika sonra USB belleği takdığım yuvadan çıkarıp yeni yuvaya takınca kopyalama hızı 30 mb/saniye'nin üzerine çıktı. Burada önce ilk taktığım sokette bir sorun olabileceği aklıma geldi sağlam bir test yapmak için bilgisarı yeniden başlattım ve ilk taktığım sokete tekrar takıp bilgisayara kopyalama yaptım bu defa 30 mb/saniye hızla kopyaladı yani soket de sorun yokmuş...
Peki ne oldu da böyle hata ile karşılaştım?
Antirüs yazılımının burada çok etkili olduğunu zannetmiyorum; çünkü ilk kopyalama uzun sürünce antirüsten olabileceğini düşündüm ve geçici olarak kapattım ama hiçbir şey değişmemiştim. Bence ya USB belleğimde geçici bir temassızlık gibi donımsal bir sorun vardı ya da işletim sistemim yine geçici olarak USB 3.0 belleği 3.0 olarak değil de 2.0 ya da 1.0 gibi kabul etmişti yani bu da yazılımsal sürücülerle ilgili geçici bir sorundu ama düzelmiş.
Bu hata ile karşılaşınca Google de bir arama yaptım ve bu sayfaya gelmiştim. Kendi sorunum çözülmüş olsa da benzer sorunu yaşayanlar için faydası olur diye tecrübelerimi buraya yazdım. Bu soruna neden olabilecek başka etkenler varsa burada yazabilirsiniz.