UserBenchmark sonucu nasıl?

Maalesef öyle ve bu fiyatların da en az Mayıs, Haziran ayına kadar sürmesi bekleniyormuş. O zamana kadar beklememek adına ikinci el sistemlere yöneldim ben de çok kararsızım.
Ve ben genelde kullanıcılar tarafından "AMD" ekran kartlarının aşırı ısındığına dair söylentiler duyuyorum. Sizin sıcaklıklarınız nasıl?

RX590 ısınan ve siyah ekran sorunlarının çok yaşandığı bir GPU.

Şöyle yapabilirsiniz, siz bu sistemi alın. Sonra miningcilere RX590'ı 2800 civarından satın. Sonra da gidip bir 5500XT falan alın. Mis gibi olur.

Ve ben genelde kullanıcılar tarafından "AMD" ekran kartlarının aşırı ısındığına dair söylentiler duyuyorum. Sizin sıcaklıklarınız nasıl?

Sistemi henüz test etmiş değilim kasanın soğutması gayet iyi durumda satıcı zorlayıcı bir oyunda Ultra ayarlarda fanlar açıkken sıcaklık testi yaptı yolladı 70-75'leri görüyor.

5500XT sizce daha iyi performans sağlar mı 590'a nazaran? Ve sistem için bu fiyatlar uygun mudur mevcut piyasada?

Sistemi henüz test etmiş değilim kasanın soğutması gayet iyi durumda satıcı zorlayıcı bir oyunda ultra ayarlarda fanlar açıkken sıcaklık testi yaptı yolladı 70-75’leri görüyor.
Biraz sanki hararetli çalışıyor zorluyor kendini .
Oyundan oyuna görede değişebilir değerler. Eğer 100° görmeye başlarsa "COİL WHİNE" gibi problemler çıkmaya başlayabilir. Eğer 100° görürseniz yetkili servis ile maceranız başlıyor olacak.

Benim 5500XT'm oyunda maksimum 70'i görüyor, fanlar %30 civarındayken.

Sistemin tam özelliklerini atar mısınız?

5500XT, 590'a göre bir tık daha az performans gösterir (4 GB) belki ama daha az ısınır ve daha stabil.

590, 5700XT kadar sorunun görüldüğü bir kart.

Anlaşıldı ekran kartı fan devir hızı yazılımsal olarak sessiz modda olduğu için böyle yüksek ısı değerleri gözüküyor. Fan hızı performans moduna alarak daha iyi sıcaklık değerleri alınabilir. Ve ayrıca sistem soğuk çalışırsa kendi performansından ödün vermez.

5500XT sizce daha iyi performans sağlar mı 590'a nazaran? Ve sistem için bu fiyatlar uygun mudur mevcut piyasada?

5500 XT 8 GB artık her açıdan RX 590'ı geçiyor. Geri kaldığı oyun yok. 4 GB modeli de aynı kas gücüne sahip bazı AAA oyunlarda 2-3 FPS kaybedebilir ama AAA olmayan oyunlarda 8 GB ile aynı performansı verecektir. Tabii 5500 XT'nin yarı yarıya daha az güç tükettiğini ve çok daha az ısındığını unutmayalım şu bile tek başına yeterli.

Cyberpunk 2077'den yola çıkarsak eğer bu listede 5500 XT 4 GB olsaydı 47 FPS verirdi. Sen bu 1 FPS farkı hisseder miydin hayır.

Yok hocam, öyle bir modu falan yok. İstesem zaten fan hızını yükseltirim. Sessizken aldığım performans bana yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…