Ustalık belgesiyle yurt dışına gitmek

yunusump

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben inşaatta fayans seramik ustasıyım ve 18 yaşıma yeni gireceğim. 2-3 yıldır babamla çalışıyorum ve benim yurt dışına çıkma planım var.
Ustalık belgesi almak için 2 yıl sigortalı şekilde çalışmak gerekiyormuş. Tam bilmiyorum ama ustalık belgemi aldıktan sonra beni nasıl bir süreç bekler? Hayalim iskandinav ülkelerinden birine gitmek. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa süreci anlatabilir mi veya izlemem gereken yollar neler?

Bu işin yolunu yöntemini bilmiyorum ancak bu hayalin için seni tebrik ederim, umarım istediğin gibi olur.

Ülkede usta yetişmiyor diyoruz senin gibiler çok nadir çıkıyor onlarda yurt dışına gitmek istiyor bu duruma sevinsek mi üzülsek mi... Yolun açık olsun dostum azmini tebrik ediyorum.

Yurt dışında çalışmak için sadece belge almak yeterli olmayabilir. Birçok ülkede başvuru yapmak için belirli bir yıl çalışmış olmak yani tecrübe şartı bulunuyor. Kendiniz çalışma vizesi başvurusu yaparak iş aramak için gidemiyorsunuz. Öncelikle iş buluyorsunuz, iş veren sizin adınıza çalışma vizesi başvurusunda bulunuyor. Hangi ülkeleri düşünüyorsanız o ülkelerle ilgili araştırmalar yapabilirsiniz.​

Arkadaşlar ben inşaatta fayans seramik ustasıyım ve 18 yaşıma yeni gireceğim. 2-3 yıldır babamla çalışıyorum ve benim yurt dışına çıkma planım var.
Ustalık belgesi almak için 2 yıl sigortalı şekilde çalışmak gerekiyormuş. Tam bilmiyorum ama ustalık belgemi aldıktan sonra beni nasıl bir süreç bekler? Hayalim iskandinav ülkelerinden birine gitmek. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa süreci anlatabilir mi veya izlemem gereken yollar neler?

Hocam son durum nedir? Bir de MESEM'de misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı