uTorrent Windows Defender tarafından engelleniyor

Salodfa

Hectopat
Öncelikle merhaba. Yeni aldığım bilgisayarıma uTorrent indirdim. Fakat Windows Defender bunu kötü amaçlı dosya olarak algılayıp açmıyor. uTorrent virüs içeriyor olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• saa.png
    saa.png
    71,7 KB · Görüntüleme: 143
Çoğu antivirüs UTorrent'i pua (potansiyel olarak istenmeyen yazılım) ya da malware, adware olarak görüyorlar qBitTorrent yükleyin daha temiz.

UTorrent ve Bittorrent aynı firmaya ait uygulamalar, alt yapıları aynı sadece görünüşleri farklı.
Kurulumunda ve uygulama içerisinde reklam içeren şeyler barındırdığından bu uyarı veriyordur. Ayrıca bu firmalar gizliliğinizi hiçe sayıyorlar. Yani verileriniz üzerinden para kazanıyorlar. Potansiyel olarak güvenliğinize ve gizliliğe değer veren bir firma değil. Bu yüzden önermiyorum.

Arkadaşların söylediği gibi qBitorrent, Deluge, Transmission, Webtorrent gibi daha kaliteli yazılımlar varken niye bu yazılımı diretiyorsunuz anlamıyorum. Hepsi sonuçta torrentleri sunucu hızına göre indiriyor.
Defender izin verseniz bir zarar vermez. Ama dediğim gibi tavsiye etmiyorum. İnsanımız halen ağızdan ağıza yayılan, çöp uygulamaları daha fazla kullanmaya meyilli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı