Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Öncelikle merhaba. Yeni aldığım bilgisayarıma uTorrent indirdim. Fakat Windows Defender bunu kötü amaçlı dosya olarak algılayıp açmıyor. uTorrent virüs içeriyor olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.
UTorrent ve Bittorrent aynı firmaya ait uygulamalar, alt yapıları aynı sadece görünüşleri farklı.
Kurulumunda ve uygulama içerisinde reklam içeren şeyler barındırdığından bu uyarı veriyordur. Ayrıca bu firmalar gizliliğinizi hiçe sayıyorlar. Yani verileriniz üzerinden para kazanıyorlar. Potansiyel olarak güvenliğinize ve gizliliğe değer veren bir firma değil. Bu yüzden önermiyorum.
Arkadaşların söylediği gibi qBitorrent, Deluge, Transmission, Webtorrent gibi daha kaliteli yazılımlar varken niye bu yazılımı diretiyorsunuz anlamıyorum. Hepsi sonuçta torrentleri sunucu hızına göre indiriyor.
Defender izin verseniz bir zarar vermez. Ama dediğim gibi tavsiye etmiyorum. İnsanımız halen ağızdan ağıza yayılan, çöp uygulamaları daha fazla kullanmaya meyilli.